A feminista kurzus nem a humánus nőknek követel kvótát, hanem a nőknek

2017. október 16. 15:50

Nem az számít, hogy az illető nő milyen ember, vagy mit gondol a világról, nem az számít, mit tud, vagy mit teljesít: egyedül az számít, hogy nincs pénisze – ez a kvóta üzenete.

2017. október 16. 15:50
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mennyire hiányoznak a közéletből a női energiák, az a sok-sok empátia, szeretet és kompromisszumkészség, amit Szili Katalin, Lendvai Ildikó, Hoffmann Rózsa és Selmeczi Gabriella tanúsít, vagy ami az elmúlt évtizedek során Margaret Thatchertől Sarah Palinen és Condoleezza Rice-on át Hillary Clintonig a nagyvilágban szétáradt oly sok könnyed és nyugalmas percet szerezve mindnyájunknak. És akkor a kisgazda G. Nagyné Maczó Ágnesről, az MSZP-s Lamperth Mónikáról vagy az MDF-es Dávid Ibolyáról még szót sem ejtettem. Aztán ott volt a hungarizmus legszebb hagyományait feléleszteni kész Király B. Izabella és Bácsfi Diána – s persze az őket követő jobbikos különítmény: Dúró Dóra és Morvai Krisztina. Mennyi pozitív energia, mennyi sok türelem! Milyen más, ha ők beszélnek, mint ha mondjuk Novák Előd vagy Gaudi-Nagy Tamás tenné. Olyan, mintha nem is ugyanaz a párt volna: megnyugtató látni a nemzeti radikalizmus emberibb, női arcát.

El se tudnék képzelni nagylelkűbb ajánlatot annál, mint hogy a közéletben még több lesz ezekből az imádnivaló csajokból. Ezért kell a kvóta. Menjünk biztosra: ne legyen Országgyűlés Vadai Ágnes nélkül – az ő megértésére és higgadtságára ennek az országnak igenis nagy szüksége van! Vagy itt van Hayley Geftman-Gold, az amerikai CBS tévécsatorna alelnökasszonya, akit annak ellenére távolítottak el az állásából, hogy mindössze nőies finomsággal megjegyezte: a vegasi áldozatok nem érdemelnek együttérzést, a country-zenét kedvelők ugyanis fegyverrel hadonászó republikánusok. Milyen jó lenne Magyarországon is még egy ilyen empatikus hang! Honosítsuk, és bízzunk rá egy tévécsatornát! Kvótát a nőknek mindenáron!

Senki ne jöjjön azzal, hogy ezek szándékosan szélsőséges példák – egyrészt ugyanis nem azok; másrészt pedig a feminista kurzus nem a humánus, toleráns és empatikus nőknek követel kvótát, hanem a nőknek. Nem az számít tehát, hogy az illető nő milyen ember, vagy mit gondol a világról, nem az számít, mit tud, vagy mit teljesít: egyedül az számít, hogy nincs pénisze – ez a kvóta üzenete. Nehéz ennél emberellenesebb és társadalomellenesebb üzenetet megfogalmazni.. Ezt csak azért jelzem, mert a baloldali pártok ebben állapodtak meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2017. október 17. 07:04
baloldal: migránskvóta - nőkvóta - buzikvóta - lapozzunk..ja és egy kávét is kérnék.
krakken96
2017. október 16. 22:36
ha nem lenne kvóta még méltányosnak is mondanám de miután a cigány,fogyatékos SOKKAL hátrányosabb helyzetben van, még a hátrányos megkülönböztetés elleni érveik is védhetetlenek...
zakar zoltán béla
2017. október 16. 20:32
bbbbbbbbbbbbbulbáry
néhai Ch.Pilot
2017. október 16. 20:30
Én azt hiszem, szarér'-hugyér' Puzsér Robertának akkor se lenne esélye valami komolyabb pozíció elérésére, ha a női kvótát a duplájára emelnék. Hogy mihez képest? A "Vasedényhez" képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!