Rettegők kora

2017. április 12. 07:45

Rettegnek attól, hogy Orbán Viktort választáson nem lehet legyőzni.

2017. április 12. 07:45
Pásztor Zoltán
Magyar Idők

„Idehaza sem akar minden rettegő forradalmat. Vannak, akik egyszerűen törvényben tiltanák meg, hogy Orbán Viktor újra miniszterelnök legyen. Alakult is egy különös érdekszövetség: a Jobbik és olimpiapuccsoló Momentum került egy platformra. Mindkettő retteg attól, hogy a jelenlegi kormányfőt választáson nem tudják legyőzni. Ezért kézenfekvő számukra – már csak a demokrácia védelme érdekében is –, hogy ha a nép meg is szavazná, Orbán ne lehessen újra kormányfő.

Kizárnák őt a válaszható emberek közül. Javaslatuk a következő: legfeljebb két cikluson keresztül lehessen betölteni a miniszterelnöki pozíciót. Erről készek akár a népet is megkérdezni egy népszavazáson. De akkor mi a baj az országgyűlési választással? Ott aztán igazán eldönthetik az emberek, hogy akarják-e Orbán Viktort újra miniszterelnöknek. (...)

Nem is olyan régen, a rendszerváltoztatás idején még egyértelmű volt, hogy minden demokratikus erő a szabad választásokért küzd. Nem lehetne visszatérni az alapokhoz és elfogadni, hogy az kormányozzon, aki nyer? Azonban a mostani ellenzéki vezetők nem bíznak magukban, inkább acsarkodnak egymással. Egy dologban azonban egyetértenek: mindannyian rettegnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. április 12. 16:31
Most a ceu-rol van szo vagy a kormanyrol? Meg jo, hogy van valami lufi moge bujni!
catalina9
2017. április 12. 15:10
130 hónapja vezet a Fidesz....több, mint tíz éve rettegnek a látványlibsik.
Mich
2017. április 12. 10:55
128 hónapja(!) egyfolytában(!) a Fidesz a (messze) legnagyobb párt. Ennek megvan az oka. Ezt respektálni kell. És innen kell elindulni a politizálással.
Zokni
2017. április 12. 09:11
"De akkor mi a baj az országgyűlési választással? Ott aztán igazán eldönthetik az emberek, hogy akarják-e Orbán Viktort újra miniszterelnöknek..." - írja. Ez érdekes. Úgy csinál, mintha a választásokon a nép valós akarata fejeződne ki. Mint aki nem nézte volna végig a demokratikus rd. leépítését az alkotmányosság eltörlésétől, a jogrd. megmásításán át, az információs közösségi csatornák pártossá alakításáig bezárólag. Ez egy óvodás? Vagy csak csótány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!