Hogyan emelte fel Obama Trumpot?

2016. december 19. 08:36

Könnyen lehet azonban, hogy Obamának nem eredményei, hanem hibái minősülnek tartós változást hozónak. Ezek a hibák nem önmagukban okai, de felerősítői Amerika populista fordulatának és Donald Trump felemelkedésének.

2016. december 19. 08:36
Felcsuti Balázs
Index

„Könnyen lehet azonban, hogy Obamának nem eredményei, hanem hibái minősülnek tartós változást hozónak, csak éppen negatív előjellel. A kampányfinanszírozási reform látványos negligálása pont azt a hatást érte el, amit maga Obama jósolt meg: a fő problémák megoldatlanok maradtak, az amerikai társadalom tovább polarizálódott. A közel-keleti fiaskók egy új és brutális terrorszervezet kialakulásához járultak hozzá, amely borzadállyal tölti el a teljes nyugati világot és táptalajt ad a muszlimok elleni előítéletek erősödéséhez. A demokraták riasztó belügyei, a párt állásainak jelentős gyengülése, a vonzó gazdasági platform hiánya bizonyítja hogy Obama – kétszeri győzelme ellenére – képtelen volt egy, az ő személyét meghaladó, tartós választási koalíció kialakítására.

Ezek a hibák nem önmagukban okai, de felerősítői Amerika populista fordulatának és Donald Trump felemelkedésének. Természetesen Obama elnökségét is csak történelmi távlatban lehet majd pontosan értékelni. Ám sokunk számára, akiket inspirált intellektusa, habitusa, politikai éleslátása és kivételes orátori képessége, nehéz leplezni a csalódottságot Amerika állapota miatt Barack Obama nyolc éves elnöksége alkonyán. Obama a minap egy újságírói kérdésre bevallotta, hogy meglepte a választás eredménye és elnöki mandátuma lejárta után szeretne több időt szentelni az okok elemzésének és az önreflexiónak. Lesz min gondolkozni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. december 19. 22:30
Maradjuk annyiban ,hogy az Obama nagy ívben leszarta azt ahonnan ő is jött!
Akitlosz
2016. december 19. 22:17
"Hogyan emelte fel Obama Trumpot?" Sehogyan. Trump felemelkedése ne Obama műve. A szerzőnek azt sem hiszem el, hogy Felcsúti név szerepel a személyi igazolványában. Inkább amolyan tipikus indexes álnévnek tűnik, Freibergerről magyarosítva.
kaffogó hebrencs
2016. december 19. 12:33
Vicces ez. Eszerint OBama emelte fel Trumpot. Hillary sterint az orosz porpagandam iatt nyert. Okosék szerint azért, met az amcsik hülyék. Csak olyan verzió nincs, hogy szar volt a jelöltüönk, Trump pedig jobb volt. Szánalmas egy banda ez.
Senye Péter
2016. december 19. 11:07
Trumpot a választók legalább emberszabásúnak találták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!