Hillary, az esély

2016. június 09. 17:26

A Clinton esetleges elnöksége alatt felnövő gyerekeknek már senki nem meséli be, hogy a nők igazából nem is akarnak miniszterek lenni.

2016. június 09. 17:26
Kőműves Anita
Népszabadság

„Hamarosan a saját bőrömön is tapasztalni kezdtem, amit addig csak olvastam. Szereztem két diplomát, állást kaptam, ám gratuláció helyett sokan csak sandán néztek: nem inkább gyereket kellene szülni? Minek kell ennyit dolgozni? Vigyázz, senki sem szereti a karrieristákat!

A helyzet az elmúlt több mint tíz évben sem lett jobb. Magyarország miniszterei között egyetlen nő sincs, mert a kormányfő szerint nem bírnák, és egyébként sem jelentkeznek a feladatra. Éppen a minap okozott megütközést, hogy a Magyar Tudományos Akadémia 31 újonnan választott rendes tagja között csak három nő van, a 26 levelező taggá választott tudós között pedig egy sem. Körülöttem sem változik semmi: múlt héten meghívtak egy sajtóbeszélgetésre az amerikai elnökválasztás témájában. Közel húszan ültük körül az asztalt, én voltam az egyetlen nő.

Éppen ezért óriási dolog, hogy Hillary Clinton az amerikai demokrata párt elnökjelöltje. Ő az első nő, akinek valódi esélye van arra, hogy a világ vezető hatalmának élére kerüljön. Ha megnyeri a novemberi elnökválasztást, akkor a világon sok millió kislány minimum négy évig azt látja majd a tévéhíradókban, hogy egy nő vezeti a föld legerősebb hadseregét. A világ vezetőinek csúcstalálkozóin rá figyel majd mindenki. A Clinton esetleges elnöksége alatt felnövő gyerekeknek már senki nem meséli be, hogy a nők igazából nem is akarnak miniszterek lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. június 10. 16:09
Minden esetre két ilyen végtelenül csúnya, erőszakos, unintelligens nő mint Clintonné és Merkel, nem valami biztató a későbbiekre nézve. A legrosszabb fajta nők közül kerültek ki, és a létező legtehetségtelenebb, zsarolható, jellemtelen némberek: A baj az, hogy nem csak saját országukat akarják tönkretenni, hanem az egész világot.
eresgé
2016. június 10. 12:37
a feminista vonalnal sokkal atfogobb gondokat okozhat Clinton elnoksege. Egy olyan agressziv es a verbalitason messze tulmeno diszkriminativ feherellenes vonalat kepvisel aminek a celja a klasszikus kozeposztaly korlatozasa. Az also kozeposztaly egy reszen ez mar "hatekonyan" mukodik - ami alapban a vegzettseget nem igenylo ipari munka kinaba vandorlasaval nehez helyzetbe kerult (ez az egyetemi diploma nelkuli feher 40-55 ferfi). Az o eletkilatasaik egyertelmuen csokkentek (Trump vaskos stilusa illetve Sanders is ezt a csoportot celozta). Egyre magasabb a valasok a szenvedelybetegsegek aranya. Ennek pedig nyilvanvaloan a gyermekeik isszak meg a levet. A progressziv think-tankok modszerevel az okok es a kovetkezmenyek osszekeveresevel ma mar egeszen elfogadotta tettek az a nezet, hogy "feher" lakoparkszeru negyedeket "szinesiteni" kell azaz feketeket kell bekoltoztetni (aka eroszakosan is), ugyanis ezek kialaulasa a feher rasszizmus jele (ez persze bullshit, a kozepiskolakban olyan helyeken ahol feherek alig vannak a latinok es feketek is klikkesednek pillanatok alatt). Amikor valaki felrohog, ugy kell ezeknek a jenkiknek azoknak azert nem art tudni Hillary ezzel a programmal nem fog megallni a hataroknal es kimeletlenul raelolteti a "know-how-t" Europara, ahol a Merkeli es a balliberalis vonalon termekeny talajra hullik.
flora_
2016. június 10. 11:34
Hillary egy szörnyeteg, és hogy nő, attól csak még rosszabb a helyzet...
Korrupt Kornél
2016. június 10. 10:56
"Körülöttem sem változik semmi: múlt héten meghívtak egy sajtóbeszélgetésre az amerikai elnökválasztás témájában. Közel húszan ültük körül az asztalt, én voltam az egyetlen nő." téged is kár volt oda meghívni. Mikor értitek már meg, hogy nem darabra mennek ezek a dolgok, hogy mindenképpen bepaszírozzunk bárhová is nőket, csak azért mert nők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!