Kedves Lomnici Zoltán!

2015. május 30. 17:16

2007-ben az akkor még ellenzékben levő Orbán Viktort képviseltük. Nyilván nem szeretett minket ezért az akkori hatalom, de nem is tartjuk feladatunknak hogy szeressen minket vagy felvonulásokon éltessük.

2015. május 30. 17:16
Kapronczay Stefánia
TASZ

Kedves Lomnici Zoltán!

Kettős érzésekkel értesültem róla, hogy mai előadásában ismét az általam vezetett szervezettel (TASZ - Társaság a Szabadságjogokért) példálózott.

Egyfelől örülök az önkéntes reklámozásnak amelyet következetesen folytat velünk kapcsolatban, másfelől szeretném ha a tényeket alaposabban áttanulmányozná mielőtt legközelebb hívatlan önkéntesünkül szegődik.

Ilyen tény például, hogy az Ön állításával szemben a 2006-os, jogilag és erkölcsileg egyformán elfogadhatatlan rendőrattak után 11 sértettet képviseltünk sikerrel az akkori hatalommal szemben. 2007-ben az akkor még ellenzékben levő Orbán Viktort képviseltük egy személyiségi jogi perben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal szemben. Nyilván nem szeretett minket ezért az akkori hatalom, de nem is tartjuk feladatunknak hogy szeressen minket vagy felvonulásokon éltessük.

Pártállástól, világnézettől és a regnáló kormány színétől függetlenül védjük azokat akiket a hatalom korlátozni akar törvényes jogaik gyakorlásában. Igen, Ön is számíthat ránk ha mondjuk egyszer majd a CÖF-öt nem engedi a hatóság tüntetni valamilyen mondvacsinált okból. Tudom hogy ezen most mosolyog, hiszen ilyesmi ma aligha fordulhat elő, de mi készek leszünk akkor is megvédeni Önt amikor ez majd mindenki más számára csak nyűg lesz. Ön azt mondja hogy a fogyatékkal élők vagy a romák problémái nem aktuálisak és olyan témák felé terelne minket, amiket aktívan felügyelnek erőforrással jól ellátott állami szervek (MNB, NMHH, stb). Úgy érti hogy ezek a szervezetek rosszul végzik a feladatukat? Úgy érti hogy a romák vagy a fogyatékkal élők összes problémáját olyan jól megoldotta a kormányzat hogy már semmi tennivalója nincs egy magunkfajta civil szervezetnek? Őszintén érdekelne erről a véleménye, szerintem több százezer emberről van szó akikről a hatalom igyekszik tudomást sem venni vagy éppen városhatáron kívül tudni. Történetesen ők is magyar állampolgárok akiknek az Alaptörvény szerint ugyanannyi joguk van mint Önnek vagy nekem, a gyakorlatban mégsem tudnak élni vele.

Megvádol minket és más szervezeteket azzal hogy például a fogyatékkal élők ügyeit kisajátítjuk. Nem sajátítjuk ki, nagyon szívesen vesszük ha a CÖF is bekapcsolódik a védelmükbe. Kíváncsian várom az első ügyet, amiben majd Önök látják el a gyengébb fél képviseletét… Szóba került Soros Gyögy neve is. Igen, támogatóink közé tartozik szervezete és ez nyilvános is. Soros György sok mindent támogat, legyen szó jogvédő tevékenységről vagy tehetséges kelet-európai politikusok oxfordi tanulmányútjáról.

Még ha az Ön világában nehezen is képzelhető el, mi a támogatásért cserébe nem a támogatóink (vagy az Ön szóhasználatával: megrendelőink) aktuális preferenciáit igyekszünk kiszolgálni. Tesszük a dolgunkat, védjük a gyengéket és a perifériára szorultakat, támogatóink pedig minden évben eldönthetik hogy akarnak-e még támogatni minket. Nem tudom pontosan honnan szerezte a megrendelésre dolgozó (ál)civil szervezetekkel kapcsolatos személyes tapasztalatait, de magunkat és a felsorolt többi szervezetet semmilyen szempontból nem lehet ide sorolni és ami minket illet ezen a jövőben sem tervezünk változtatni.

Üdvözlettel,

Kapronczay Stefánia
ügyvezető igazgató, TASZ

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. május 31. 17:48
Tasz.Soros tökén logó bolsevik szarrágók lerakata.
puszika
2015. május 31. 12:10
Igazgató Asszony! "Valami nagy tüzet kéne rakni.., hogy a nagy világosságban rendeződjön és pontossá váljon az emlékezet! Vajon 2007-ben, fellámázták-e a nemzetközi szervezeteket a 2006-os történések miatt? Fordultak-e az Emberi Jogok Bíróságához a magyar demokrácia helyzete miatt? Kérték-e az EU beavatkozását a történtek valós megismeréséhez? Nem,nem kérték és nem tettek semmit!!! A 11 sértett képviseletére is csak azért került sor,mert önöket nyomatékosan felszólították erre! Folytassam? A 2006 évi események ma már a történelem részei.Ezért nem árt, ha tudatosan pontosan emlékezünk!!
KannibálTatárÚr
2015. május 31. 09:02
"Szóba került Soros Gyögy neve is. Igen, támogatóink közé tartozik szervezete és ez nyilvános is. Soros György sok mindent támogat, legyen szó jogvédő tevékenységről vagy tehetséges kelet-európai politikusok oxfordi tanulmányútjáról." Saját magad alatt vágod az ágat. Ha Soros politikusokat finanszíroz, akkor az politikai tevékenység. Mérpedig akkor az általa támogatott civil szervezetek is egy politikus támogatását kapják, azaz Soros bérencei vagytok. Az oroszok már hoztak törvényt az ilyen idegenbérencek ellen. A főügyész bírósági eljárás nélkül dönthet megbüntetésükről: kényszermunka, hat év börtön. Tudomásul kell vennetek, hogy SENKIT sem képviseltek. Nem szabad, hogy szavatok legyen, idegen érdekek bérencei.
Dénia
2015. május 31. 06:06
Azért annyira messze nem szólt 2006 után a hangotok, hogy a nyugat például meghallotta volna, hogy mi folyik nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!