A Koronatanú

2014. május 11. 14:14

Csak a bulvár fecseg. Welsz neve mögött mindig ott az állandó eposzi jelző: a Simon-ügy koronatanúja. Az lett volna?

2014. május 11. 14:14
Friss Róbert
Népszava

Welsz Tamás 41 éves vállalkozó. Híres emberek társasága. Bissau-guineai útlevelek beszerzője. Pénzmosó. Gazdagokat zsarol, még Lagzi Lajcsit is megkörnyékezi. Március végén, saját kérésére a rendőrség az érdi házából a budapesti Logodi utcai irodájába vinné, hogy ott dokumentumokat adjon át. A kocsiban rosszul lesz. A rendőrség követve az eljárásrendet, megállít egy mentőautót, beviszik a Budai Mentőállomásra. Meghal.

Sorsfintor: a személyzet ismerte, egykor tulajdonos volt a mentőt üzemeltető nonprofit kft.-ben. Welsz méreggel végez magával. Afrikai méreg. Később: hivatalos kivégzéseknél használt nátrium-pentotál. A rendőrök nem figyelnek: a fürdőszobában veszi be, ahol két üvegcse van. A másik az élettársának, aki »kissé lemaradva« követi a Welszt szállító rendőrautót. Látva a történteket, utasítja alkalmazottjukat, szabaduljon meg a fiolától.

Az a tíz köbméteres emésztőbe dobja; szippantás után a hatóság megtalálja. Egy napra, a hivatalos tagadásig feltörika lepecsételt Logodi utcai irodát. Milliók, papírok tűnnek el. Mint Welsz egykori üzletfelei. Így történt. Vagy sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. május 12. 13:11
Nem szoktam kritizálni a Mandinert a válogatásért, de ez a Friss -nem túl frissen - elmondta azt, amit mindenki tudott - valami újat, vagy legalább valami új szempontot akartunk e témáról hallani.
puszika
2014. május 11. 17:56
A kis patakban a leányka/Friss Róbert/ KOSZOS ruháját,mossa mossa!!!!
Peter8811
2014. május 11. 17:32
Apád FriSSebb volt!
kjkj945
2014. május 11. 16:37
Itt a legújabb friss! De minek???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!