Obama a régi

2013. február 14. 11:50

Bátrabban áll ki olyan, korábban kényesnek tartott témák mellett is, mint a melegházasság, a klímaváltozás elleni küzdelem, a fegyvertartás korlátozása.

2013. február 14. 11:50
Kőműves Anita
Nol.hu

„Újraválasztása óta mintha kicserélték volna Barack Obamát. Eltűnt a politikai kötéltáncot járó, kompromisszumokat kereső óvatos politikus. Második elnökválasztási győzelme óta bátrabban áll ki olyan, korábban kényesnek tartott témák mellett is, mint a melegházasság, a klímaváltozás elleni küzdelem, a fegyvertartás korlátozása, az esélyegyenlőség megteremtése vagy az illegális bevándorlók ügye. 

Mindezek a beiktatási beszédében, illetve a magyar idő szerint tegnap hajnalban elmondott »országértékelő« beszédében is hangsúlyos szerepet kaptak. Sőt Amerikában majdhogynem tabunak számító elméletet támadott meg. Közölte, hogy az államnak igenis van szerepe a gazdaság élénkítésében, a középosztály megerősítésében. Szerinte nem az egyedüli megoldás a folyamatos költségcsökkentés, a kormány lehetőségeinek visszanyesegetése.

Mégsem biztos, hogy új Obamát látunk magunk előtt. Az is lehet, hogy csupán az az Obama jelent meg újra, aki annak idején Chicagóban közösségszervezőként dolgozott. Az idealista fiatalember, akit az olvasók a harmincas éveinek elején írt, Álmok apámtól című önéletrajzi könyvéből ismertek meg. Az a fiatal jogászprofesszor és politikus, aki elkötelezett a baloldali és liberális értékek, az esélyegyenlőség mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. február 14. 23:55
Nyugi Anita,cigányokat azért még ő sem enged be fittyen-pitty liberális felindultságában az országába!!!!
soelmo
2013. február 14. 17:48
Azt nagyon díjazom, ha Obama kiáll a buziházasság mellett. Mást már nem is kell tennie...ennyi elég a halhatatlansághoz. De azt nem tudom pontosan, ez Anitának miért olyan fontos? Érintett talán? Még hajadon?
sufnik
2013. február 14. 15:11
Ami kimaradt: szereti és segíti a kiválasztottakat…
sufnik
2013. február 14. 15:06
Az ovis színes hírek közzé sorolnám, de a kiscsoportosoknak…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!