Fejes a sötétbe

2010. december 21. 13:55

Hiába olvassuk, hogy a bloggerekkel nem éri meg kötekedni, mi azért azt gondoljuk, hogy jobb lenne, ha nem csak a webkettőben bízhatnánk.

2010. december 21. 13:55
„A médiatörvény, amitől mára virradólag elbúcsúztunk, totálisan alkalmatlan arra, hogy szabályozza a mai médiapiacot. Nem kétséges, hogy új törvényre van szükség. A jogalkotóknak régóta vannak a piaccal szemben bizonyos adósságaik, és annak tudunk örülni, hogy az új szabályozás ezek közül néhány kérdést tisztáz. (...) De van egy csipetnyi kis probléma. Elmondták már páran, de foglaljuk össze itt is:

1. Elképesztően durva, hogy egy ilyen hatású, közvetlenül is több tízezer, közvetve pedig minden egyes állampolgár életére kiható jogszabályt ilyen módon, a szakmával és az ellenzékkel való valódi egyeztetést gyakorlatilag teljesen mellőzve hozzanak meg.

2. Minősíthetetlen, hogy a törvénytervezetben olvasható javaslatok a mindenkori hatalmat olyan eszközökkel jogosítják fel, amelyek lehetővé teszik a sajtó diktatórikus felügyeletét.

3. Katasztrófának tartjuk, bár kicsit sem lepődünk meg azon, hogy a törvény alighanem örökre lehetetlenné teszi a közszolgálati médiumok számára, hogy kikerüljenek a mindenkori hatalom közvetlen befolyása alól.

4. Felháborítónak és a szólásszabadságra való komoly veszélynek tartjuk azt a teljhatalmat, azokat a büntetési lehetőségeket, amelyekkel a törvény a teljes nyilvánosság felett őrködő testületet felhatalmazza.

5. Szakmailag borzasztónak vagy – nem tudjuk, melyik rosszabb – végtelenül cinikusnak gondoljuk azt a megközelítést, ahogy a jogszabály az online nyilvánosság fórumait és egész működési mechanizmusát kezeli.

6. Hiába olvassuk, hogy a bloggerekkel nem éri meg kötekedni, mert ripsz-ropsz a törvény alkotói ellen fordulnak és véleményvezérként majd felépítik az Új Ellenzéket, mi azért azt gondoljuk, hogy jobb lenne, ha nem csak a webkettőben bízhatnánk, ha a sajtószabadságról beszélünk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2010. december 21. 21:39
JAVÍTÁS Ha a judeobolsevikot kiszorítják a hatalomból, akkor az diktatúrát kiált és telekürtöli ezzel a világot.
ZolieM
2010. december 21. 18:37
Persze vitázni a témán lehet, sőt, kell is, de az Orbánt (meg a rokonait, barátait és üzletfeleit) szidni, maximum gőzleeresztésnek jó, a dolgokon semmit sem változtat. Pláne az egymás ba*ogatása!
elfelejtette
2010. december 21. 15:07
"Katasztrófának tartjuk, bár kicsit sem lepődünk meg azon, hogy a törvény alighanem örökre lehetetlenné teszi a közszolgálati médiumok számára, hogy kikerüljenek a mindenkori hatalom közvetlen befolyása alól." ROTFLOL? egyem azt a naiv szívét a kicsifiúnak...
jzan
2010. december 21. 14:31
Talán érdemes lenne elmenteni ezt a mostani hisztériakampányt, hogy jövő ilyenkor, amikorra már rég kiderült, hogy az egész egy false alarm volt legyen mit előhozni. Ha pedig majd valakit a szabad véleményéért fognak megbírságolni, vagy azt látom majd, hogy törvénytelen, diktatórikus (sic!) eszközökkel bánnak el egyes médiumokkal, akkor majd én is ott leszek a tüntetők között, de tényleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!