Bravúros győzelmet aratott a Szeged a Bajnokok Ligájában

2023. szeptember 27. 20:55

A hazaiak remek játékkal 34-27-re győzték le a dán Aalborg HB csapatát.

2023. szeptember 27. 20:55

A hazaiak keretéből Szymon Dzialakiewicz, Nagy Martin és Carlos Molina, a vendégektől Lukas Nilsson és Thomas Arnoldsen hiányzott. A várakozásoknak megfelelően rendkívül gyors kézilabdát játszott az Aalborg, de a szegediek azonnal felvették ellenfelük tempóját, és nem hagyták ellépni őket. 

Eleinte a vártnál sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, majd a tizedik perctől egyszer sem vezettek a dánok. 

Elsősorban támadásban remekeltek a hazaiak – Mario Sostaric, Borut Mackovsek és Bodó Richárd nem tudott hibázni -, de védekezésben és kapusteljesítményben is egyre jobbak voltak, ennek köszönhetően már 19-14-re is vezettek, a szünetben pedig 20-16-os előnyben voltak.   

Sikerült a revans

Óriásit változott a játék képe a kevesebb mint egy évvel látottakhoz képest, tavaly október 6-án ugyanis 41-29-re nyert Szegeden az Aalborg. A második félidő 13. percében Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, mert együttese támadásban megtorpant. A dánok felzárkóztak 22-21-re, de gyorsan visszazökkent a korábbi medrébe a mérkőzés, és sokszor úgy tűnt, a magyar csapat játékosainak 

ezen az estén szinte minden bejön támadásban. 

Az időkérés után létszámfölényes akciókkal 8-2-es sorozatot produkáltak a felszabadultan, motiváltan kézilabdázó házigazdák, akik már a hajrát megelőzően eldöntötték a találkozót.  

Mario Sostaric kilenc, Imanol Garciandía és Borut Mackovsek négy-négy góllal, Emil Kheri Imsgard 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. Csaptuk mindössze 11 lövést rontott a hatvan perc során. A túloldalon Mikkel Hansen hatszor, Rene Antonsen ötször talált be, Niklas Landin hatszor védett. A két együttes 11. egymás elleni BL-meccsén négy dán siker és két döntetlen mellett ötödször nyert a Szeged. Az egy győzelemmel és két vereséggel álló magyar csapat a következő fordulóban, október 12-én a norvég Kolstad HB vendége lesz.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. szeptember 28. 18:39
KORREKCIÓ! KIEL az a KIELCE, DE A lényeg ugyanaz, nem remélt szoros mérkőzés.
gyaloggos
2023. szeptember 28. 16:30
anegy! JA! S ha már szóba került a kapus, a VESZPRÉMNEK is kellene egy jó hálóőr még, mert a spanyolnak most nagyon nem megy.
gyaloggos
2023. szeptember 28. 16:27
GRATULÁLOK a SZEGEDNEK! SZÁMOMRA nagyon kellemes meglepetés volt már az előző két meccs is. AZ előzmények, a korábban mutatott játék alapján nem gondoltam, hogy KIELCE-ben , és a PSG ellen olyan szoros meccset vív. EZ a győzelem pedig önmagáért beszél!
anegy_
2023. szeptember 28. 07:57
Gratula! Jó meccs volt! Mikler utód nagyon szimpi!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!