Ingyen biciklit kaphatnak a képviselők

2012. augusztus 03. 09:41

250-300 kerékpárt állítana forgalomba a Parlament és a Képviselői Irodaház között Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár annak érdekében, hogy a két épület közötti távolságot biciklivel tegyék meg a politikusok és az Országgyűlési Hivatal dolgozói.

2012. augusztus 03. 09:41

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár tervei szerint 250-300 kerékpárt állítanának szolgálatba azért, hogy a Parlament és a Képviselői Irodaház közötti, mintegy fél kilométeres távot azzal tegyék meg a politikusok és az Országgyűlési Hivatal dolgozói. Sokan eddig autóval közlekedtek a két épület között.

Ennél nagyobb hülyeséget, mint ez a terv, nem nagyon hallottam” – mondta a Blikknek Szabó Tímea, az LMP frakcióvezető-helyettese. A politikus reméli, hogy nem kerekedik belőle egy, a postásbiciklishez hasonló gyanús közbeszerzés. Szabó nem tartja valószínűnek, hogy aki eddig nem kerékpározott, az majd emiatt teszi le a kocsiját.

A Blikk megkereste a Vidékfejlesztési minisztériumot, ám ott egyelőre még nem tudtak választ adni arra, hogy milyen bicikliket használnának, és azok mennyibe kerülnének. A tárca annyit közölt, hogy jelenleg is folyik a rendszer kidolgozása, így még nem tudnak tájékoztatást adni a részletekről.

 

Fotó: Blikk

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. augusztus 17. 20:15
Vagy mozgólépcsőt!
Basiliscus
2012. augusztus 17. 20:15
Külön metróvonalat!
ketroot
2012. augusztus 17. 20:14
Majd figyeljétek meg, hogy a bicikliket darabonként ~180.000-ért fogják beszerezni.
Secnir
2012. augusztus 04. 00:39
"Legalább néha a pórnép között is járkálnának és élvezhetnék a kritikát." akkor meg kitalálják az öltönytakaríttatási pénzt, hogy a köpeteket nehogymá' saját pénzből távolítsák el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!