The Washington Post: Rendkívül nehéz helyzetben vannak az ukránok

2024. május 18. 07:55

Az oroszok több területet foglaltak el az utóbbi hetekben, mint az ukránok a tavalyi ellentámadás során.

2024. május 18. 07:55
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A jelentősnek orosz előrenyomulás miatt az ukrán hadsereg nehéz helyzetbe került, írja a The Washington Post. A lap összehasonlította az Oroszország által most megszállt és az Ukrajna által 2023 nyarán megszerzett területeket és elemzőik hangsúlyozzák: az oroszok több területet foglaltak el az utóbbi hetekben, mint az ukránok a tavalyi ellentámadás során.

Hozzáteszik: május 12-én Volodimir Zelenszkij rendkívül nehéznek nevezte az ukrán erők helyzetét a Harkivi területen, különösen Volcsanszk városában, 

az ukrán vezérkar pedig elismerte az orosz csapatok „taktikai sikereit”.

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, írják, hogy katonái mélyen behatoltak az ellenséges védelembe, és elfoglaltak több települést a Harkivi területen. A régió orosz közigazgatásának vezetője, Vitalij Gancsev szerint 

az orosz katonák már a határ menti Volcsanszk nyugati és északi részét is ellenőrzik.

 

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­k­e­l­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
kir2vik
2024. május 18. 15:15
Így van ez, amikor egy komikus színész lesz egy ország elnöke. Aki egyszer eljátszotta filmben, és azt hitte, a valóság is olyan.
KBA98
2024. május 18. 15:07
Köszönjék meg a zongoristának!
pipa89
2024. május 18. 13:48
A TWP arról is írt, hogy a jenkik lelkén szárad a háború? Neeeeem írta le????? Hát igen, a FOS és a valóság két össze nem egyeztethető foglom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!