Jön a szavazás az új EU-s migrációs paktumról

2024. április 08. 17:22

Szerdán dönt az Európai Parlament.

2024. április 08. 17:22

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Szavazni fog szerdán az Európai Parlament az EU új migrációs és menedékügyi paktumjáról, további más törvényekkel együtt, amelyek az EU menedékjogát reformálnák meg.

Az Európai Unióban a lassan egy évtizede tartó migrációs válság – melynek első nagy hulláma 2015-ben következett be – 

próbálnak választ találni arra, mi lenne a megfelelő módszer a migrációs probléma megoldására.

A nyitott határok politikáját követő szélsőbal és a migráció kontrollját követelő jobboldal nézetei közötti különbségeket nem sikerült az évek alatt elsimítani. Most viszont az EU intézményeiben, az Európai Parlament és az Európai Tanács közötti vitákban egy olyan megoldás formálódik, ami sokak reménye szerint új alapokra helyezi Európa migrációs politikáját.

Az új paktum a törvényhozók szerint egységes és hatékony eljárást alkot meg a migránsok és menedékkérők ügyeinek rendezésére – írja az Euractiv.

A kötelező határbelépési eljárás során 

gyorsan el kívánják dönteni, hogy az adott menedékkérő jogosult-e vagy sem a belépésre

– utóbbiakat „hatékonyan” és gyorsan visszafordítanák az EU-n kívülre. A tervek szerint 12 hét alatt kellene elbírálni a kérelmüket, és elutasítás szerint 3 hónapon belül ki is kellene toloncolni őket.

A legkülönbözőbb helyzetekben lévő tagországok számára különböző lehetőségek lesznek a migrációs politikában való részvételre. Egyrészt befogadhatja majd a menedékkérőket, 

vagy pedig pénzzel vagy más kapacitásokkal járulhat hozzá a migráció ügyének kezeléséhez 

– remélik a törvényalkotók.

Végül pedig létrehoznak egy keretrendszert a migrációs válsággal szembenéző országok számára, az EU támogatását biztosítva a nehézségek megoldásához.

Az Európai Parlament szerdán szavaz a javaslatról.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­l­á­­­n­y­o­­k­­ ­­v­­á­r­­n­­­a­­k­­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
mandi-nezelodo-2
2024. április 09. 17:45 Szerkesztve
Ebben semmilyen módon nem engedhetünk. Aki ebben enged, az polgárháborút hoz magára. Látszik, hogy az eredeti terv a V4-ek ellenállása miatt elbukott. Most meg próbálják a saját önsorsrontásukat mindenkire ráerőltetni, mert ellenkező esetben a sok WOKE idióta nyakán maradnak a dzsihadisták, a normálisabbja meg átköltözik hozzánk. Ezt akarják megakadályozni ezzel az elfogadhatatlan diktátummal. Nálunk is legyen ugyanolyan borzasztó helyzet, mint náluk, akkor nem lesz hova kivándorolni tőlük.
Józsi6
2024. április 08. 22:29
A fasiszta Ausztrália bevándorlási törvényét kéne átvenni. 1. Aki illegálisan lép be az EU területére az sohasem kaphat letelepedési engedélyt. 2. Nyelvtudás, szakképzettség, amire szükség van. 3. Családegyesítés címen max 2 fő. 4. Aki bűncselekményt követ el, azt azonnal kitloncolni és soha többet nem léphet az EU területére. És akkor ugyanolyan fasiszták lennénk, mint Ausztrália. Vagy ők nem azok ?
Józsi6
2024. április 08. 22:12
Európa de főleg Magyarország a fehéreké. Annyi hypót kell iniuk, amíg a bőrük színe nem lesz azonos a miénkkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!