BBC: komoly találat érhetett egy civil amerikai hajót

2024. február 01. 13:05

A támadást egy szervezet már magára is vállalta.

2024. február 01. 13:05

A jemeni húszi mozgalom azt állítja, hogy újabb támadást indított a Vörös-tengeren egy KOI-nak nevezett amerikai kereskedelmi hajóval szemben – adta hírül csütörtökön a BBC. Két tengerészeti forrás azonban a BBC-nek nyilatkozva közölte: a húszi állítás hamis. A hír kapcsán érdekesség, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság hatóságai egyelőre nem erősítették meg és nem is cáfolták a támadás hírét.

A Reuters hírügynökség szerint a KOI egy libériai lobogó alatt közlekedő konténerhajó, amelyet a brit székhelyű Oceonix Services üzemeltet. Ugyanennek a cégnek a flottájába tartozik a Marlin Luanda olajszállító tartályhajó is, amelyet szombaton rakétatalálat ért.

A BBC a húszik egyik nyilatkozata alapján rámutatott: a húszik minden izraeli, amerikai és brit hajót legitim célpontnak tekintenek, mióta Izrael megtámadta a Hamászt Gázában, valamint azt követően, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság húszi rakétaállásokat vett célba (a két ország szerint a kereskedelem védelmére tett erőfeszítéseik okán).

A BBC teljes, angol nyelvű cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép: AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. február 01. 23:49
Az angol FOS szerint.
lajajakab11
2024. február 01. 17:56
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
tvingaren
2024. február 01. 14:58
Nem lennek boldogtalan, ha egy kibaszott, a kokorszakbol - tudom, akkor meg nem leteztek ezek a geciladak, csak szofordulat volt - ittfelejtodott muszlim sem lenne ezen a vilagon....
Kovács Ubul
2024. február 01. 14:35 Szerkesztve
Még komolyabb egy ruszki korvettet :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!