Elképesztő trollkodás áldozatává vált Soros György

2024. január 03. 17:44

Korábban halált is okoztak a telefonbetyárok azzal a trükkel, amellyel most a milliárdos otthonára csaptak le.

2024. január 03. 17:44
null

A rendfenntartó erők csaptak le Soros György Southamptonban lévő előkelő birtokára a hétvégén – számolt be az esetről a New York Post. A milliárdos tőzsdespekuláns otthonához egy eddig ismeretlen férfi hívta ki a hatóságokat, aki azt állította, hogy épp most lőtte le a feleségét a South Shore-i otthonában, és azzal fenyegetőzött, hogy önmagával is végez.

A helyszínre érkező rendőrök egyeztettek a biztonsági szolgálattal és átkutatták az épületet, majd megállapították, hogy csak egy hamis segélyhívásról volt szó – derült ki a New York Post által megszerzett rendőrségi rádióforgalomról készült felvételből.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Soros, vagy bármelyik családtagja otthon volt-e a hívás idején.

Soros György az elmúlt időszakban egyre „népszerűbb” átverés, az úgynevezett „swatting” áldozata lett. Egy swatting elkövetője ugyanis hamis hívást intéz a hatóságokhoz, amelyben bűncselekményt jelent be, majd egy ismert személy lakcímét adja meg lakhelyéül abból a célból, hogy oda vonuljanak ki a hatóság – legtöbbször kommandósok – emberei. Eredetileg online játékközvetítések megzavarására találták ki ezt a fajta átverést. Sajnálatos módon halálos kimenetelő átverésre is került sor, amikor a rendőrség véletlenül lelőtte az átverés áldozatát, akit bűnözőnek hittek. 

Soroson kívül karácsonykor több amerikai törvényhozóra is lecsaptak a telefonbetyárok, köztük Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselőre, és másik három republikánus állami szenátorra, valamint Boston demokrata polgármesterére is. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. január 03. 22:44
Elképesztő trollkodás áldozatává vált a TV2 Megölte volna az anyját "egy tehetséges magyar üzletember".)
Martell 2
2024. január 03. 22:19
Jó poén volt, kár hogy nem volt otthon a vén patkány.
iimre
2024. január 03. 21:52
"altercat12024. január 03. 18:18 Ennye, milyen emberek vannak! Ez a jótét lélek csak a javukat akarja!" Az enyémet nem adom! (©Hofi)
zakar zoltán béla
2024. január 03. 21:05
kunfia1...Máskor érDeKlődj a főnökeidnél, hogy milyen mélyen hazudhatsz! Pukk Szűzhamptonhal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!