A brit miniszterelnök „elszánta magát”, hogy megállítsa az illegális migrációt

2023. március 05. 17:37

Rishi Sunak szerint „nem helyénvaló, hogy bűnszervezetek akadálytalanul űzhessék ezt az erkölcstelen kereskedelmet”.

2023. március 05. 17:37
null

A brit miniszterelnök szerint a jövőben nem maradhatnak Nagy-Britanniában azok, akik a brit határt illegálisan átlépve érkeznek az országba. Rishi Sunak a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi tömeglapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: az illegális bevándorlás

nem igazságos a brit adófizetők szempontjából, de azok szempontjából sem, akik törvényesen érkeznek Nagy-Britanniába.    

Az embercsempész hálózatokra utalva hozzátette: az sem helyénvaló, hogy bűnszervezetek akadálytalanul űzhessék „ezt az erkölcstelen kereskedelmet”. Rishi Sunak kijelentette: elszánta magát annak az ígéretének a teljesítésére, hogy megállítja a kontinens felől csónakokon érkezők beáramlását.  A kormányfő hozzátette: akik törvénysértő módon lépik át a brit határt, a jövőben semmiképpen sem maradhatnak Nagy-Britanniában.    

Hivatalos becslések szerint tavaly 45 ezren keltek át az európai kontinensről – a legtöbb esetben Franciaországból – gumicsónakokon, embercsempészek szervezte csoportokban az angol partokra, csaknem kétszer annyian, mint 2021-ben.

(MTI) 

Nyitókép: WILLY KURNIAWAN / POOL / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2023. március 06. 11:53
VÉGRE különbséget tesznek az illegális bevándorlók és azok között akik köszönnek a határon,bemutatják az útlevelüket és azt mondják hogy "menedéket" kérek...jó reggelt kívánok libsi bunkók...pfuj
theseur
2023. március 06. 11:00
Csak nehogy legyen arrafele egy káposzta versenyző ezen magas célok láttán.
APESZ72
2023. március 05. 23:14
Nagyfaterral mi lesz?
Muki46
2023. március 05. 22:25
Múltkor volt a rádióban egy ilyen figura: "Apám iraki, anyám brit. Na de akkor én mi vagyok?" Elárulom: Színes vagy, akinek semmi keresnivalója nincs Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!