Zelenszkij katonai repülőgépeket és az orosz olajipar bojkottját kéri a nemzetközi közösségtől

2022. március 07. 12:02

Az ukrán elnök szerint „új szankciócsomagra van szükség... a béke érdekében”.

2022. március 07. 12:02
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök katonai repülőgépeket és további büntetőintézkedéseket, például az orosz olajipar és az Oroszországgal folytatott kereskedelem bojkottját kérte hétfőn a nemzetközi közösségtől Oroszország ukrajnai offenzívája miatt.

„Ha folytatódik Ukrajna orosz inváziója, és Oroszország nem adja fel Ukrajna elleni terveit, akkor új szankciócsomagra van szükség... a béke érdekében” – jelentette ki videoüzenetében.

Növelni kell az Oroszországra nehezedő gazdasági nyomást – mondta, és javaslatokat tett arra, hogy hogyan: az orosz olajipar vagy az egész orosz export bojkottjával, az Oroszországnak történő eladások felfüggesztésével. „Ha nem hajlandók alkalmazkodni a civilizáció szabályaihoz, akkor ne tudjanak beszerezni sem árukat, sem szolgáltatásokat a civilizált világból, lakjanak jól a háborúval” – mondta Oroszországra utalva.

Az eddigi nyugati szankciók is már olyan mértékben szigetelték el Oroszországot, amilyet ilyen nagy gazdasági hatalom még soha nem tapasztalt meg – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

(MTI)

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor243
2022. március 07. 19:03
Sőt legyen mindenki vegán nem? Attól amúgy is - mint köztudott - beáll a világbéke. :P
Vörös Piranha
2022. március 07. 18:54
Szerintem ez a buzi egy virtuális világban él. Más faszával akarja a zongorát verni.
Bandi0723
2022. március 07. 16:50
Szerintem meg azt kéne tenni, hogy! Zelenszkijnek lemondani és megpróbálni nem magával rántani, a kelet-közép európai országokat! A balosoknak meg annyit, hogy amikor a kisebbségek úgy anblock meglettek fosztva a jogaiktól! HOL VOLTATOK???? Meg most is, hol vannak az NGO-k? Ja az "LMBTQXYVZZS" emberekre különösen figyeljenek oda a hatóságok és a segítők! Mi vaaaaan????? Ennyi.
fatman
2022. március 07. 16:17
Közben a lengyelek kijelentették, h nem küldenek gépeket, az amcsik csak elmagyarázták nekik, h nem kéne a 3. világháború
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!