Felfüggesztették Whoopi Goldberget

2022. február 02. 15:50

Az ABC csatorna nem tűrte a színésznő holokauszttal kapcsolatos megjegyzéseit.

2022. február 02. 15:50
null

Korábban beszámoltunk róla, Whoopi Goldberg a The View című amerikai talkshow-ban tett súlyos kijelentést a holokauszttal kapcsolatban. A színésznő már 2007 óta szerepel a műsorban, ami eddig összesen 25 évadot élt meg, ám Goldberg az utolsó 15 széria mindegyikében feltűnt, így – mondhatni – oszlopos tagnak számít. A műsor egyik legutóbbi adásában azt állította, hogy a holokausztban nem faji kérdés játszott szerepet, hanem puszta embertelenségről volt szó.

Ugyan Goldberg az adás után azzal védekezett, hogy rosszul fogalmazott a műsorban, mivel a holokauszt valóban faji megkülönböztetésen alapult, tekintve, hogy Hitler és a nácik alsóbbrendű fajnak tartották a zsidókat. „Nos, a szavak számítanak, és az enyémek nem kivételek.

Sajnálom a megjegyzéseimet, és helyesbítenék. Én is a zsidó nép mellett állok

– nyilatkozta kedden a színésznő, ám a következményekkel számolnia kell. Az esettel kapcsolatban ugyanis most megszólalt az ABC csatorna, amelyen fut a műsor. Mint azt az ABC vezetője, Kim Godwin bejelentette, hetekre felfüggesztik a színésznőt a kijelentései miatt. 

Azonnali hatállyal két hétre felfüggesztem Whoopi Goldberget téves és bántó megjegyzései miatt.

Bár Whoopi bocsánatot kért, megkértem őt, hogy gondolkodjon el azon, milyen hatásai vannak a megjegyzéseinek” – fejtette ki Godwin, illetve azt is hozzátette: az egész ABC News szolidaritást vállal zsidó kollégáikkal, barátaikkal, a családokkal és a közösségekkel.

Fotó: VALERIE MACON / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2022. február 03. 09:39
Ezt a mélyen rasszista fehérgyűlölő blekkláfszmattert most írták vissza az ST Picardba. Sebaj, legalább azt se kell nézni.
Csomorkany
2022. február 03. 09:09
Két hét felfüggesztés? Remélem, leér a lába, mert különben probléma lesz.
kulszek
2022. február 03. 01:45
Hogy ez a nő mit fog kapni az LMBTQ lobbitól! Ja nem, mert tojnak rá, mással vannak elfoglalva. De komolyabban. Koncentrációs táborba vittek a zsidókon kívül melegeket, cigányokat, kommunistákat és mindenkit akit a náci rendszer ellenfélnek tekintett, például lengyel hazafiakat is, ha jól tudom. Róluk senki nem emlékezik meg? Faji kérdés? Igen, van benne az IS. De nem kizárólagos zsidó sérelem, ezt illene hozzátenni!
Alcofrybas
2022. február 02. 23:42
Ez van, ha felszabadítod a niggert. Már azt se tudja, ki a gazda. Ne zsidózz! Mert picsán billentenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!