Lil Wayne: Fejezzék be a rendőrök rasszistázását

2020. május 30. 16:15

A világhírű rapper is megszólalt a tüntetéseket kiváltó George Floyd-ügy kapcsán.

2020. május 30. 16:15

Mint ismert, az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, s egyikük rátérdelt a nyakára. A férfi azt suttogta: „kérem, nem kapok levegőt”, majd később, kórházba szállítás közben meghalt. Az eset után fellángoltak az indulatok és Minneapolisban tömegtüntetések kezdődtek.

A négy rendőrt egyébként még kedden elbocsátották az állásukból. A durván intézkedő rendőr, Derek Chauvin ellen gyilkosság gyanújával emeltek vádat, miután őrizetbe vették. A vádemelés tényét Mike Freeman megyei ügyész jelentette be péntek délután, hangsúlyozva, hogy a hatóságoknak elegendő bizonyíték áll rendelkezésükre a megalapozott vádhoz. Az ügyész azonban további részletekkel nem szolgált.

Az ügyben egy Instagram Live beszélgetés keretében megszólalt Lil Wayne világhírű rapper is, aki szerint nagyon óvatosan kell eljárni az efféle ügyekben. Minden információnak birtokában kell lenni, mielőtt bárki vádaskodni kezdene vagy épp utcára vonulna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FAT JOE (@fatjoe) által megosztott bejegyzés,

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. június 01. 13:18
Angol szövegeket fordító hölgyek és urak! Ezek az utcákon járőröző rendőrök nem rendőrtisztek. Akinek valami fogalma van a rendőrségi hierarchiáról, tudja, hogy a rendőrtiszt több rendőr parancsnoka, elöljárója, civil nyelven főnöke. Tehát ne írjunk közrendőr helyett rendőrtisztet, csak rendőrt.
atila68
2020. május 31. 21:04
Végigpörgettem a megszólaló arcokat, hát baxi, az emberiség megérett egy kataklizmára.
alter_ego
2020. május 31. 08:38
"Érdekesen" gyászolnak ezek a niggerek... Enyhítendő a mélységes szomorúságukat, rabolnak, fosztogatnak, gyújtogatnak.
Jámbortalan
2020. május 30. 19:58
Azért ez a történet úgy lenne kerek, ha az előzményekről is tudnánk. Lehet, csak én voltam a figyelmetlen, de erről nem olvastam. Mi történhetett? Floyd úr békésen sétált, kistáskával a kezében, aztán a rendőr hopp, a nyakába ugrott? Vagy valami más?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!