Megegyezett a Híd, az MKP és az MKDSZ Szlovákiában

2019. október 18. 13:25

A felek megegyeztek abban, hogy a 2020-as parlamenti választásokon közös választási párt listáján indulnak.

2019. október 18. 13:25

Közös javaslattal zárultak a Híd, MKDSZ és MKP tárgyalásai – írja az Újszó. A portál hozzáteszi, hogy az MKP és a Híd tárgyalásai eredményre vezettek és az alábbi közös sajtónyilatkozatot tették:

A felek megegyeztek abban, hogy a 2020-as parlamenti választásokon közös választási párt listáján indulnak, amelyet az MKDSZ hoz létre, és amelynek neve Régiók Pártja Híd MKP (szlovákul: Strana regiónov Most MK) lesz.

A megegyezés részeként közös kampánystábot és közös választási programot is létre hoznak, illetve a felek rögzítik, hogy a listára kerülők el kell, hogy fogadják a pártok értékrendbeli különbségeit, és egymás ellen nem kampányolhatnak. A parlamentbe jutás után a bejutott képviselők közös frakciót hoznak létre. A pártelnökök megegyeztek, hogy nem vezetik a listát.

A következő lépésben az egyes pártok elnökségei megvitatják a javaslatot. Elnökségeik pozitív döntése esetén a felek közösen tárgyalnak majd további pártokkal.

Az Újszó szerint, a most alakuló mozgalom a korábbi tárgyalásokon azt a feltételt akarta szabni, hogy a magyar pártok közös listáján ne legyen rajta a Híd elnöke és néhány további tagja. Bugár erre azt mondta, hogy nem jelent problémát ez a korábbi követelés.

Ettől még kaphatnak meghívót a közös tárgyalásra. Ha oda is ezzel a feltétellel jönnek, az az ő problémájuk, nem a miénk” – tette hozzá Bugár Béla.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2019. október 18. 17:10
Jó reggelt! Hol vannak az elpazarolt évek? Bugárt kiiktatni!
Vainamoinen
2019. október 18. 16:06
Vegre. Ez a magyarok erdeke.
OberEnnsinnen
2019. október 18. 15:06
Bugár nyilvánvalóan a "legyünk mindenekelőtt jó szlovákok!" jelszó alapján fog politizálni.
jeti
2019. október 18. 14:43
Ezzel a megállapodással messze került a felvidéki magyar képviselet a szlovák parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!