Rowan Atkinson megvéde Boris Johnsont

2018. augusztus 11. 11:01

A brit külügyminiszter a burkát viselő nőket postaládához hasonlította.

2018. augusztus 11. 11:01

Az egész azzal kezdődött, hogy Boris Johnson, aki egyszer csak brit külügyminiszter lett, a burkát viselő nőket postaládához hasonlította és bankrablónak nevezte. És nem, nem Sacha Baron Cohen Who Is Britain? című szatirikus műsorában tette (mert nincs is ilyen műsor), hanem a Daily Telegraph-nak nyilatkozta – írja az Index. 

Johnson kijelentéseiért sokan azt követleik, hogy kérjen bocsánatot. Ennek ellenére Rowan Atkinson színész kiállt mellette. Atkinson a The Times-nak írt egy nyílt levelet, amiben (többek között) ez áll: „Tulajdonképpen egész karrierem alatt haszonélvezője vagyok annak a szabadságjognak, ami felhatalmaz arra, hogy a vallásból viccet csináljak. A véleményem pedig az, hogy Boris Johnson hasonlata egészen viccesre sikerült. A vallási témájú viccek mindegyike megsért valakit, így értelmetlen bocsánatot kérni miattuk. Bocsánatot a rossz viccek miatt kell kérni, és ezen az alapon most ez teljesen felesleges.”

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párttalan Vita
2018. augusztus 13. 10:55
Igazat adok Mr. Beannek. A vallással viccelődésre mindig lesznek akik ugranak. Ahelyett, hogy elmennének a kegytárgyboltba és vennének egy villogó LED-es szamócaszívű jézuskát. :)
Akitlosz
2018. augusztus 11. 20:50
A vallási fanatikusok az átlagnál sértődősebbek.
Babivadász
2018. augusztus 11. 17:15
Rowan Atkinson , súlyos testi és értelmi fogyatékos emberek viselkedésmódját utánozva lett világhírű. Olyannyira élethűen alakítja ezeket a szerepeket, hogy talán nem is szerepjátszásról van szó. Boris Johnson és Rowan Atkinson rokonlelkek, egyformán gyagyássak. Trumppal kiegészülve komoly csapatot alkotnának.
annamanna
2018. augusztus 11. 14:53
Na mondjuk ő is úgy néz ki, mint egy postaláda és egy bankrabló szerelemgyereke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!