Többtucatnyian meghaltak egy szíriai öngyilkos merényletben

2018. július 25. 08:05

Legkevesebb 32-en veszítették életüket az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjai által elkövetett öngyilkos merényletben Szíriában szerdán.

2018. július 25. 08:05

Legkevesebb 38-an életüket vesztették, 37-en megsebesültek szerdán az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjai által elkövetett öngyilkos merényletekben a Szíria déli részén található Szuejda tartományban – közölték a helyi egészségügyi hatóságok. Az áldozatok között katonák és civilek is vannak. A térséget a kormányerők ellenőrzik. A merényletekkel egy átfogó támadást indítottak el a tartomány több települése ellen - mondta el az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, nagy-britanniai székhelyű szervezet.

„Három öngyilkos merénylő röpítette levegőbe magát Szuejda tartomány azonos nevű székvárosában” – részletezte a terepen kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező OSDH-t vezető Rámi Abder-Rahmán. A SANA szíriai állami hírügynökség szerint egyikük a helyi piacon robbantotta fel magát, míg két társát üldözőbe vették a biztonságiak. Később ők is a levegőbe röpítették magukat.

Eközben a tartomány északkeleti részén hajnal óta összecsapások zajlanak a kormányerők és a szélsőségesek között. A dzsihadistáknak három falut sikerült elfoglalniuk. Hónapok óta ez volt az első nagyobb támadás, amelyet az Iszlám Állam követett el Szíriában. A dzsihadistákat az utóbbi időszakban kiszorították az általuk ellenőrzött területek jelentős részéről, és jelenleg a közel-keleti ország mindössze 3 százalékát tartják felügyeletük alatt.

Az elmúlt hetekben a kormányerők offenzívát indítottak Szíria déli részén. Elsőként a lázadók által elfoglalt területeket szerezték vissza, majd a szélsőségeseket vették célba. A hadsereg múlt héten légi és szárazföldi offenzívát indított a Haled bin al-Valíd nevű szélsőséges csoport ellen, amely az Iszlám Állam szövetségese.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. július 25. 09:59
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-bevandorlas-eu-kockazatai.php?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201807 Fertőző betegségek importja Rüh, kolera, tüdőbaj, szifilisz, AIDS, hepatitis, malária – hosszasan lehetne sorolni azokat a betegségeket, amelyeket felfedeztek az Afrikából és Ázsiából érkező bevándorlóknál. Ezek egy részét otthonról hozzák magukkal, másokat – például a rühöt és a tetvességet – a hajókon, táborokban összezsúfolódva egymásnak adnak át. Tipikus probléma, hogy a szemmel is látható, gyorsan felismerhető betegségeket az európai orvosok kiszűrik, de a további vizsgálatok elmaradnak, mert a migráns időközben továbbáll, eltűnik a hatóságok látóköréből. Mivel jelenleg több százezer olyan bevándorló mozog az Európai Unió területén, akikről nem tudni, éppen hol vannak, a veszély nyilvánvaló. Könnyen lehet, hogy akadnak köztük olyan emberek, akiket azonnal el kellene különíteni, meg kellene kezdeni a gyógykezelésüket, mert akár halálos végkimenetelű betegségeket is átragaszthatnak másokra. Európára különösen nagy veszély leselkedik, hiszen a bevándorlók jelentékeny része olyan fekete-afrikai országokból érkezik, amelyekben például a HIV-fertőzöttek aránya a 4%-ot is elérheti a teljes lakosságban. Egyes becslések szerint az Európában kezelt AIDS-betegek 25%-a, a tbc-sek 17%-a migráns hátterű, ami az őshonosok és bevándorlók arányát nézve rendkívül magas szám. Beszédes tény, hogy az új európai HIV-esetek 35%-a migránsokhoz kötődik, mint ahogyan az is, hogy térségünk kimaradt ebből a fejleményből: az új esetek több mint 90%-át Nyugat-Európában regisztrálták. Mindebből az következik, hogy az AIDS-betegségek növekvő száma és a bevándorlás között kapcsolat van, ahogyan más, fent említett betegségtípusok újbóli megjelenése és felbukkanása között is.
tevevanegypupu
2018. július 25. 09:04
Nem Párizsban? Nem Londonban? Nem egy amerikai nagyvárosban? Nincs zsidó az áldozatok között? Lapozzunk..
Edvind Johnsson3.0
2018. július 25. 08:39
Már ott is elkezdték. Közeledik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!