Trump leintette a nyilatkozatát kritizáló médiumokat

2017. augusztus 16. 11:01

Donald Trump az általa „fake newsnak” tartott médiumoknak elmondta: a charlottesville-i támadás utáni nyilatkozata pontosan úgy volt helyénvaló, ahogy tette. Az elnök a baloldal felelősségére is rámutatott.

2017. augusztus 16. 11:01

Miután a baloldali médiumokon nagy viszhangot keltett, hogy Donald Trump csak 48 órával a charlottesville-i támadás után ítélte el a szélsőségeket, az elnök újabb nyilatkozatban kijelentette, hogy az erőszakért mindkét oldal hibáztatható és elmagyarázta az újságíróknak, miért várt eddig az ügyben: „Mielőtt nyilatkozatot teszek, tényekre van szükségem. Nem akarom elsietni a nyilatkozatot. Úgy tenni nyilatkozatot, ahogy én tettem, kiváló.” – jelentette ki Trump, aki az egyértelműség kedvéért ismét felolvasta korábbi nyilatkozatát, majd többször leintette a megítélése szerint „fake news” médiumok képviselőit. Kijelentette: jobban ismeri a tényeket, mint a kritikusai.

Mi a helyzet az alternatív baloldallal?” – szegezte az őt kérdező újságíróknak a kérdést Trump. „Mit szólnak ahhoz a tényhez, hogy ütőkkel a kezükben jöttek?” Az elnök hangsúlyozta, hogy a charlottesville-ben történetekért mindkét oldalt felelősség terheli.

Az egyik oldal rossz, a másik oldal szintén nagyon erőszakos volt, szemernyi kétségem sincs efelől. Szerintem mindkét fél hibáztatható. Elítélem a neonácikat és a fehér felsőbbrendűséget hirdetőket, de higgyék el nekem, a demonstráción nem mindenki volt neonáci vagy fajgyűlölő” – árnyalta a képet az elnök, aki szerint a legtöbben Robert E. Lee szobrának ledöntése ellen tüntettek. Trump feltette a kérdést: „George Washington a következő? Tegyék fel maguknak a kérdést: Hol ér ez véget?

A Trump Toronyban megrendezett sajtótájékoztatóra az Egyesült Államokban esedékes nagyszabású infrastrukturális beruházások miatt került sor, a nagy viszhangot kiváltó nyilatkozatra az amerikai kormányfő az újságírói kérdések miatt tért ki.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2017. augusztus 16. 13:21
Jól beszélt és korrekt volt. Ahogy nézem az amcsi sajtó ott tart, mint nálunk 2002 vagy 2010-ben volt.
Rugo
2017. augusztus 16. 11:26
Trump egy igazán kivételes vezető. Remélem az amerikai nép valahogy megszabadul az elmebeteg ingyenélő, bűnöző balliberálisaitól.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 16. 11:23
A japán néni arcát figyeltem. Jót mosolyogtam.
kssngr
2017. augusztus 16. 11:12
Mekkora forma már az öreg! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!