Nekimentek a republikánusok Trumpnak

2017. július 10. 07:37

Több bírálatot is kapott saját pártjából Donald Trump Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalásai miatt: a dél-karolinai szenátor „elvakultnak” nevezte az elnököt, John McCain arizonai szenátor szerint pedig Oroszországnak meg kell fizetni az elnökválasztásba való beavatkozás árát.

2017. július 10. 07:37

Tekintélyes republikánus politikusok bírálták vasárnap Donald Trump amerikai elnököt a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásai miatt. 

Lindsey Graham dél-karolinai és John McCain arizonai republikánus szenátor a szokásos vasárnapi délelőtti televíziós vitaműsorokban bírálta a pénteken Hamburgban a G20-csúcstalálkozó keretében tartott megbeszélés egyes elemeit.

Graham szenátor az NBC televízió Találkozz a sajtóval című vitaműsorában azt fejtegette, hogy a tárgyalás „katasztrofális” volt, Trump „elvakult, érzéketlen” az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokban. A szenátor szerint Trump elnökségét gyengíti, hogy „nem ismeri el azt a tényt, hogy Putyin rossz ember”. Graham leszögezte: „az ismerőseim között a szó szoros értelmében ő (Trump) az egyetlen, aki nem hiszi el, hogy Oroszország megtámadta választási rendszerünket 2016-ban”. A dél-karolinai politikus ezzel Trump azon kijelentésére utalt, miszerint „senki sem tudja igazán”, hogy vajon az oroszok álltak-e a 2016-os amerikai elnökválasztás idején elkövetett hackertámadások hátterében. 

A szenátor mindazonáltal hangsúlyozta: nincs bizonyíték rá, hogy az orosz beavatkozás befolyásolta volna az amerikai választókat és az elnökválasztás eredményét. Bírálta a politikus Trumpot és Rex Tillerson külügyminisztert azért is, mert szerinte az oroszok beavatkozásának ügyében „készek a megbocsátásra és a felejtésre”. Leszögezte, az a szándéka, hogy a kongresszus jóváhagyja az új szankciókat Oroszország ellen a beavatkozás miatt. „Világos üzenetet kell küldeni Oroszországnak, hogy megfizet a demokrácia korlátozásáért” – mondta. 

John McCain arizonai szenátor a CBS televízió Szemben a nemzettel című műsorának adott interjújában szintén arról beszélt, hogy Oroszország „még nem fizette meg az árát” annak, hogy tavaly megpróbált beavatkozni „az amerikai és a világ más részén zajló” választásokba. „Eljött az idő a továbblépésre, de előtte azért még meg kell fizetni a büntetést” – fogalmazott a republikánus politikus. McCain egyúttal ironikusan megjegyezte: a kiberbiztonsági együttműködésben Vlagyimir Putyin „óriási segítséget nyújthat, hiszen egyike azoknak, akik elkövették a hackertámadásokat”. 

(MTI)

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2017. július 10. 11:07
A mélyen tisztelt politikusok olyan rövidlátóak, mint egy vakond. Amerika már nincs abban a helyzetben, hogy mindenkit elszigeteljen politikailag és gazdaságilag, aki nem tetszik neki. Ezt most már Trump is kezdni felismerni. Persze értem én, hogy McCainék körei vastagon kaszáltak Ukrajnában, de meg lesz még ennek a böjtje.
Selamat
2017. július 10. 10:55
Kritizálják nyugodtan. Trump és Putyin meg hozzon össze valódi közeledést. Ha valaha valakik, akkor ők ketten ezt meg tudják tenni. McCaint, meg fajtáit minél hamarabb margóra kell játszani. Többet ártanak saját országuknak, mint amit Clintonék és fajtáik tettek.
Mindjárt
2017. július 10. 10:40
Már régen unalmas ez a MCCain fickó. "McCain was a prisoner of war in North Vietnam for five and a half years." 5 és fél évet volt fogoly. Ezért hatalmas host csináltak belőle pedig a vietnámi háborónak 58 226 amerikai halálos áldozata volt. McCain katonai szolgálata tiszteletet érdemel de amit hazatérése után művelt már becstelen volt. Egyedűl Trump mondta meg a véleményét róla és azt McCain soha se felejti el A Republikánusok nem segítettek Trump elnöknek. Ha keresztbe teszik akkor 2018-ban ők fizetnek rá :)
Tehetős Totó
2017. július 10. 10:20
Meg kén kötni Mc Caint, alzheimeres futóbolondot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!