A Trump-toronyban kávézgatott Marine Le Pen

2017. január 12. 20:46

A francia Nemzeti Front vezetője és elnökjelöltje hivatalosan magánlátogatáson jár az USA-ban, és állítólag nem fog találkozni Donald Trumppal, így valószínűleg tényleg csak a megválasztott amerikai elnök tornyát csodálta meg.

2017. január 12. 20:46

Amerikai újságírók a New York-i Trump-torony egyik kávézójában látták Marine Le Pent, a francia Nemzeti Front vezetőjét, egyben elnökjelöltjét. A toronyban tartózkodó újságírók azonnal faggatni kezdték, hogy vajon találkozik-e a megválasztott amerikai elnökkel, Marine Le Pen azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre. Az amerikai sajtóban ugyanakkor idézték Le Pen kampányfőnöke, David Rachline Párizsban tett nyilatkozatát, miszerint a politikusnő „magánlátogatáson” tartózkodik New Yorkban. A kampányfőnök egyúttal azt is leszögezte: nem szerepel Marine Le Pen programjában találkozó Donald Trumppal. 

A Marine Le Penről szóló információk megjelenése után nem sokkal Sean Spicer, Donald Trump szóvivője is közölte: Donald Trump nem tervez találkozót a francia politikussal, s nem találkozik vele az átmenetet bonyolító Trump-csapat egyik tagja sem. 

Marine Le Pen korábban több nyilatkozatban dicsérte Trumpot, elismerését fejezte ki a megválasztott amerikai elnöknek, mert szerinte Trump győzelme segítheti, hogy ő is győzzön a francia elnökválasztáson. Az amerikai elnökválasztás után Marine Le Pen azt hangoztatta: Donald Trump győzelme azt jelenti, hogy az emberek ismét saját kezükbe veszik jövőjük alakítását. Trump megválasztását reménykeltőnek nevezte mindazok számára, akiknek elegük van a globalizációból és az elitek politizálásából. (MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2017. január 13. 11:11
És akkor mi van? Bezzeg, amikor legutóbb Obama kávézott Merkelnél, volt nagy öröm és boldogság! :-)
kizökkentidő
2017. január 13. 05:36
"..s nem találkozik vele az átmenetet bonyolító Trump-csapat egyik tagja sem.." Eléggé mulatságosan hangzik, egy igekötö mintha hiányozna /lebonyolító/.
madarasi.abel
2017. január 12. 22:04
"Trump megválasztását reménykeltőnek nevezte mindazok számára, akiknek elegük van a globalizációból és az elitek politizálásából." a kormányát elnézve, Trump sem elitellenes, sem globalizáció ellenes sem lesz. Már várom, amikor elkezditek fikázni a trottyot.
3M..
2017. január 12. 20:54
Orbán is biztosan szívesen kv-zna a Trump-toronyban. De szerintem ide sem kapott meghívót. Úgy meg nem olyan az a kv. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!