Kedvezően alakult Moszul ostromának első napja

2016. október 18. 08:14

A vártnál jobban indult Moszul hétfői ostroma. Az iraki és az amerikai parancsnokság is elégedetten nyilatkozott a történtekről.

2016. október 18. 08:14

Bagdad és a Washington vezette nemzetközi koalíció hétfőn indított végső támadást az Iszlám Állam terrorszervezet iraki fellegvárának visszavételére. Az iraki és az amerikai parancsnokság is pozitívan nyilatkozott az ostrom első napját követően.

A Pentagon szóvivője, Peter Cook szerint még korai mondani bármit is, hiszen csak az első napján vannak túl egy igen kemény ostromnak. Ez még jó ideig eltarthat. Az iraki hadsereg a tervezett tempóban, sőt annál gyorsabban nyomul előre, de ebből következtetést levonni egyelőre nem lehet.

A terroristák öngyilkos merénylőkkel és olajjal megtöltött,lángoló árkokkal védekeznek a kormányerők offenzívája ellen. Több segélyszervezet is humanitárius katasztrófától tart. 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. október 18. 15:31
Tegnap tett fel egy videót az Iszlám Állam amelyen kilőnek de legalábbis megrongálnak egy iraki Abrams tankot rakétával Ninive körül.
Akitlosz
2016. október 18. 15:27
Mindeközben Svédországban úgy döntött a bíróság, hogy legális az Iszlám Állam zászlójának a használata.
robag
2016. október 18. 14:49
Hajrá-hajrá. Bízok benne hamar beveszik. Drukkolok.
magnamater
2016. október 18. 11:37
Amerikaiak még nem adtak ki olyan hadi jelentést, melyben ne lettek volna megelégedve - nem jelent ez semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!