Köszönjük, Fournier úr!

2018. július 03. 13:32

Eric Fournier, a Francia Köztársaság volt budapesti nagykövete a klasszikus diplomácia pozitív példáját szolgáltatta a közelmúltban.

2018. július 03. 13:32
Kereszténydemokrata Néppárt

„Eric Fournier, a Francia Köztársaság volt budapesti nagykövete a klasszikus diplomácia mára sajnálatosan megritkult pozitív példáját szolgáltatta a közelmúltban, amikor jelentésében határozottan cáfolta azokat a hazug állításokat Magyarországról és miniszterelnökünkről, amelyekkel zsúfolásig megteltek az utóbbi idők nemzetközi vonatkozású hírei.

A volt nagykövet nem arról küldött jelentést, amit a Nyugat-európai ellenséges sajtó és politikai divat elvárt volna tőle, hanem józanul, becsületes módon kiállt az igazság mellett, rámutatván, hogy az itthon is ismert hamis vádak a nemzetközi és itthoni ellenséges sajtó irigység szülte túlkapásai, hogy sem idegengyűlölet, sem antiszemitizmus nem jellemzi a magyarországi közéletet. Vajon mire alapozta Fournier úr ezt a határozott véleményét? Természetesen nem sajtóértesülésekre, hanem négyévnyi magyarországi életének személyes tapasztalataira. Amikor is bárhol megfordult, ott normális élettel, barátságos emberekkel, bizakodó családokkal, őszinte szavakkal és érzelmekkel, tisztelettel és szeretettel, azaz a keresztény értékrend megnyilvánulásaival találkozott.
Köszönjük az igazság érdekében tett szolgálatát, Fournier úr!
Távozását őszintén sajnáljuk!

Hoffmann Rózsa”

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2018. július 03. 23:24
Gondolom, nem véletlenül Hoffmann Rózsa (francia nyelvtanár) jegyzi a levelet. Remélem a nagykövetségen is olvassák a kommenteket, s remélem, tudatják a volt nagykövet úrral, hogy Magyarországon sokan (nagyon sokan) sajnálják a történteket, bátornak és az igazság pártján állónak látják nagykövet urat (aki hiába edződött a diplomácia magasiskoláiban, mégis a magyar valóság ébreszthette rá, hogy van a diplomáciánál fontosabb dolog: maga a valóság és az igazság). Ha a szimpátiatüntetés nem jön össze, minden létező csatornán, kapcsolaton keresztül tudatni kellene a a közvéleménnyel mi történt valójában; nagykövet úrral pedig tudatni kellene elismerésünket, nagyrabecsülésünket.
Mich
2018. július 03. 18:33
De a Macron fiú nem szereti a becsületes embereket, pláne ha még igazuk is van...
apika2
2018. július 03. 16:14
...én is egyetértenék egy követség előtti szimpátiatüntetéssel - de tovább mennék: fel kellene ajánlani egy tiszteletbeli magyar állampolgári címet a nagykövetnek :) Azt hiszem francia elsőként kapná meg :) De megérdemelné :)
balbako_
2018. július 03. 15:40
Az a röhej, hogy a nagykövet kötelessége ilyen levelekben tájékoztatni hivatali feletteseit. Az, hogy Macronnak nem tetszik, attól még lehet igaz, amit a nagykövet írt. Az viszont elgondolkodtató, hogy a francia köztársasági elnök úgy viselkedik, mint egy tatár kán! Ugyan nem veteti fejét, karóba sem huzatja, de könyörtelenül kirúgja a rossz hír hozóját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!