Záróra - Bezár a HVG Médiablog

2011. szeptember 05. 18:37

7 évvel ezelőtt kezdtem írni a Médiablog elődjét.

2011. szeptember 05. 18:37
„Ez az utolsó bejegyzés. A kiadó a hvg.hu továbbfejlesztésére csoportosítja át a HVG Médiablogra szánt pénzt. A Médiablogot jegyző bloggerként fájdalmasan érint a döntés, az online média megfigyelőjeként viszont érdeklődéssel figyelem a hvg.hu (és a hirszerzo.hu) körüli változásokat.


7 évvel ezelőtt kezdtem írni a Médiablog elődjét, az e-média blogot. Akkoriban nem csak a blogban szereplő témák, de maga a blogolás is különlegességnek számított. 2005-novemberében igazoltam át a HVG-hez, indítottam el a Médiablogot. Merész lépés volt akkor ez a HVG részéről, akkoriban nálunk még alig léteztek "belsős blogok".


Azokban az időkben néhány bloggerrel afféle hittérítői feladatokat láttunk el. Minden lehetséges eszközzel (visszagondolva néha túlzott vehemenciával) próbáltuk terjeszteni a "webkettes kultúrát". Idővel persze a web 2.0. legnagyobb része a mainstream, a napi gyakorlat része lett - most már felesleges tűnődnünk azon, mekkora részünk volt ebben. 

2004. óta nagyon megváltozott a helyzet. A papírmédia hanyatlása megállíthatatlannak tűnik. Az online média messze nem termel annyi bevételt, ami pótolhatná a nyomtatott média kieső bevételeit. Az új szupersztár a közösségi média, de nem tudjuk meddig és fogalmunk sincs róla, hogy végül is barátja vagy ellensége a hivatásos médiának.”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2011. szeptember 06. 10:20
Ideje lenne egy médiarezervátumot létrehozni a Gyurcsány-árvák válogatott műveiből, hogy legyen mit mutogatnunk unokáinknak, örök mementóként, különben azt fogják mondani hogy "az öreg megint nagyokat mond."
soelmo
2011. szeptember 06. 09:22
Hálás köszönet!
Kedves Robi
2011. szeptember 06. 08:06
Remek amikor webkettesről a leghaloványabb fogalommal sem rendelkező kivénhedt komcsi propagandisták osztják az észt, miközben szemmel láthatóan a legmezeibb html kóddal sem boldogulnának el! A hvg média blognak csúfolt rovatának annyi köze van a blogokhoz mint, a css-nek egy IBM 702-eshez! A blogot általában ingyen írják, lelkesedésből, de kiadó és szerkesztőség semmiképp nem áll mögötte. Persze ha sikeres lesz, akkor abból profitálhat a szerző, nem is kicsit.
Peter8811
2011. szeptember 06. 07:25
Én még azt is elárulom a cikkírónak, hogy a piacgazdaság az ilyen a szociális piac gazdaság meg olyan, hogy a kommunisták által panamában kiképzett népbiztos belereformál oda ahol maradt még egy kis pénz, és utána csodálkozik a nagy bajszos eszével hogy még az is bedől aminek nem kéne, aztán elmegy Brüsszelbe 5 milláért megszűnt párt aktivistájaként észt osztani pedig neki is kevés van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!