Beszáll a mobilüzletbe a Facebook?

2010. szeptember 21. 10:38

A cég legjobb programozói dolgoznak egy titokzatos mobiltelefonos projekten. A közösségi oldal szóvivője tagadja, hogy saját telefonos vagy mobilos operációs rendszerről lenne szó.

2010. szeptember 21. 10:38

A Facebook titokban saját fejlesztésű mobiltelefonon dolgozik - állítja a Techcrunch. Állítólag a Google-höz hasonló módon szállna be a mobilok világába a népszerű közösségi oldal: a készüléket egy tapasztalt külső gyártóval készíttetné, az operációs rendszert és a telefonon futó szoftvereket pedig saját kezűleg.

A Facebook szóvivője ugyan cáfolta a híreszteléseket, viszont elmondta: több mobilgyártóval is azon dolgoznak, hogy a közösségi oldal szolgáltatásait mélyebben integrálják a mobilokba. Valószínűleg facebookos a kontaktlista és a telefonkönyv összemosásáról lehet szó, vagy pedig a népszerű facebookos alkalmazások beépítéséről a telefonok operációs rendszerébe. Az is lehet, hogy a telefonszámla és a Facebook Credits fizetési rendszert vonják össze.

A fejlesztéseken Joe Hewitt és Matthew Papakipos dolgozik. Hewitt korábban a Firefox böngésző egyik vezető fejlesztője volt, később pedig ő készítette az iPhone hivatalos facebook-alkalmazását. Papakipos a Google-nél a Chrome OS operációs rendszert fejlesztő programozócsapatot vezette.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!