Szülő a Facebookon?

2010. augusztus 26. 15:30

Egy amerikai felmérés szerint a fiatalok 30%-a nem szeretné ismerősei között tudni szüleit a Facebookon. Érdekesség, hogy a megkérdezettek többsége inkább édesapját látná szívesen a közösségi oldalon.

2010. augusztus 26. 15:30

A Nielsen online kutatásában 1024 szülőt és 500, 13-17 éves közötti gyereket kérdeztek meg Facebookos szokásaikról. A szülők háromnegyede ugyan ismerőse csemetéjének, de egyharmaduk mégis úgy véli, hogy gyermeke elrejt előle ezt-azt. A felmérésben részt vevő fiatalok 30%-a ráadásul legszívesebben nem jelölné be szüleit. Ha mégis választaniuk kellene, akkor inkább édesapjukat vállalnák fel, édesanyjukat pedig kétszer annyian törölnék az ismerőseik közül.

Érdekesség, hogy a megkérdezett háztartások 41%-ában nem is merül fel a választási lehetőség: csak akkor lehet része az online közösségi térnek a gyerek, ha a szülei is ott vannak vele. A fiatalokat leginkább mégis az zavarja, ha szüleik aktívak a Facebookon: a megkérdezettek fele szeretné, hogy őseik ne kommentálhassák a bejegyzéseiket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!