A Google a marihuána mellett

2010. augusztus 27. 12:01

A Facebook szigorú alapelveire hivatkozva megtagadta, de a Google hajlandó közölni a marihuána legalizálása mellett kampányoló hirdetéseket - írja a Huffington Post. Kaliforniában november 2-án tartanak népszavazást a cannabis legalizálásáról.

2010. augusztus 27. 12:01

A marihuána legalizálását reklámozó, Just Say Now nevű koalíció kampányképeinek közlését visszautasította a Facebook, mivel azokon a Cannabis sativa levele látható. A közösségi oldal alapelvei között szerepel, hogy dohánytermékek, drogok és droghasználattal összefüggő eszközök képét nem teszi közzé - áll az indoklásban. Hozzátették: a Facebookon lehet hirdetni, csak válasszanak más képet.

 
„19. sz. törvényjavaslat: Csatlakozz a marihuána legalizálásáért folytatott kampányhoz!” - ez a szövege a koalíció reklámjának. Kaliforniában november 2-án tartanak népszavazást a cannabis legalizálásáról. „A Google azzal, hogy közli a hirdetéseket, annak megerősítése, hogy a kereső elég felnőtt ahhoz, hogy olyan reklámokat jelenítsen meg, amelyek egyértelműen a politikai véleménynyilvánítás kategóriájába tartoznak” - mondta Michael Whitney, a Just Say Now egyik szervezője.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2010. augusztus 27. 22:08
A cannabist nem "legalizálni" kéne. Egyike azon luxuscikkeknek, melyek a történelem során az emberek életébe beférkőztek. Égetett szeszesitalok, ópium, hogy mást ne mondjak... A marihuána is ilyen. Azért nem olyan egyszerű a képlet, hogy egy bizonyos korcsoportot érint, és ártalmatlan. DE: semmivel sem ártalmatlanabb a fűnél mondjuk a rendszeres tömény szeszesital-fogyasztás, és közben az alkoholizmust nem büntetik börtönnel. Az pedig tényleg nevetséges, hogy két gramm füvet üldöznek a rendőrök egy füves srác zsebében, ami arra sem elég, hogy istenigazából betépjen, körülötte pedig olyan a közbiztonság, hogy nem mer az ember utcára menni. Ez így, együtt nagyon fura és megmagyarázhatatlan jelenség. Nem legalizálni kell, meg börtönnel büntetni, hanem szigorúan szabályozni. Most tabuként ki van vetve a kérdés a közéletből, sem szabályozni, sem irányítani nem lehet, csak bokszolni ellene a sötétben. Hozzanak szabályokat a fogyasztására, nagyon szigorúakat (hol termesztik, hol lehet és mennyit és hogyan), vessenek ki rá hatalmas adót (pia esetében is támogatnám az extra ÁFÁt), és aki ezeket a törvényeket nem tartja be, tényleg kezeljék a legszigorúbb büntetési módszerekkel. Persze, a fogyasztók nem vesznének ki, de vegyük tudomásul, ez egy luxuscikk, mindig is a pénzesek élvezete marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!