Szorul a hurok? – Budai Gyula feljelentette Karácsony Gergelyéket (VIDEÓ)

2024. május 15. 09:31

A fideszes képviselő szerint a Magyar Nemzet tényfeltáró cikke alapján több bűncselekmény alapos gyanúja is felmerül.

2024. május 15. 09:31

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyui Főigazgatóságánál Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője – írta meg a Magyar Nemzet.

A politikus szerda reggel a közösségi oldalán posztolt videóban ismertette a lépését, amelynek alapját a lap szombati cikkében szereplő terhelő adatok és a bemutatott dokumentumok szolgáltatták. 

Budai úgy fogalmazott a lap tényfeltáró cikke megállapítja, hogy 

egy rejtélyes külföldi cégtől tanácsadói szerződés keretében a Bakony Rental Kft. 112 millió forintot kapott.

A képviselő ismertette azt is, hogy a kft. egyszemélyes tulajdonosa az a Mravik Zsolt, aki Tordai Csabának az élettársa. 

„Annak a Tordai Csabának, aki a mai napig Karácsony Gergely jogi tanácsadója” – fűzte hozzá.

A honatya azzal folytatta, hogy Mravik Zsolt ebből a pénzből 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gábornak, „annak a Perjés Gábornak, aki a Mindenki Budapestért Egyesületnek a vezetője. 

Ebből a pénzből finanszírozták Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányát” 

– hangzott el.

Alapos gyanú

Budai Gyula rámutatott, a Magyar Nemzet tényfeltáró cikke alapján több bűncselekmény alapos gyanúja is felmerül, úgy mint költségvetési csalás, pénzmosás és egyéb bűncselekmények.

„A tényfeltáró cikk alapján már 2019-ben is külföldi pénzből finanszírozták Karácsony Gergely és az ellenzék kampányát – zárta a felvételt a képviselő.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg: 

Az alkotmányjogász is komoly jogi aggályokról beszélt

Emlékezetes, a feljelentésben szereplő bűncselekmények elkövetésének gyanújáról beszélt hétfőn a Magyar Nemzetnek nyilatkozó ifj. Lomnici Zoltán is. Az alkotmányjogász szerint, amennyiben a cikkben leírtak bizonyítást nyernek, úgy 

a Bakony Rental Kft. ügyvezetője hűtlen kezelés és sikkasztás miatt felelhet, 

valamint a cég vezetése és Perjés Gábor is érintettek lehetnek pénzmosás és költségvetési csalás bűntettének elkövetésében. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­­­u­­n­c­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Palatin
2024. május 23. 22:48
RADNÓTI, A MÁRTIR BUDAPESTI KÖLTÖ BIZTOSAN NEM SZAVAZNA KARÁCSONYRA Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nekem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs.
II.baljoska61
2024. május 15. 12:06
Budainak hány száz bírósági papírja van arról, hogy hazudott?
II.baljoska61
2024. május 15. 12:02
Egyre szánalmasabb ez a szerencsétlen Budai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!