Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sorra mondanak le Szolnok baloldali politikusai az ellenzék állapotára hivatkozva

2024. május 13. 22:39

Mégsem indul Szolnokon a baloldali összefogás egyik képviselő-jelöltje, aki a Jobbikból is kilépett. Facebook-bejegyzésében arra utal, baloldali jelöltként nem tudja képviselni a város érdekeit. Közben a Jobbik szolnoki elnöke is bejelentette távozását.

2024. május 13. 22:39

Nyitókép: Facebook

Visszalépett az egyik ellenzéki képviselőjelölt Szolnokon, és a Jobbikból is távozik – közölte a Telex. Berényi Gábor a DK–Jobbik–MSZP-Momentum–Párbeszéd közös képviselőjelöltje lett volna Szolnok 11. egyéni választókerületében. 

A lemondás meg is jelent a választási iroda hivatalos oldalán is, a jobbikos politikus helyett már nem lehet új jelöltet indítani, így a választókerületben a Fidesz, az LMP és az MDSZ Egyesület jelöltjére lehet majd csak szavazni június 9-én. Az összellenzéki jelöltségről lemondó Berényi Gábor posztjában azt írta: 

nem kíván újabb ötévnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben, és az ajánlásgyűjtés során bebizonyosodott számára, hogy nincs váltóhangulat, nincs ellenzéki egység, így jelenleg nincs esély a változásra.

Berényihez hasonlóan a Facebookon jelentette be, hogy kilép a Jobbikból Szotyori-Lázár Zoltán, a párt szolnoki elnöke, régi, meghatározó arca. Szotyori-Lázár befejezi a politikai tevékenységét is. Posztjában négy szempontot említ:

  • a helyi ellenzék állapotát
  • az országos politika alakulását
  • intellektuális okokat
  • és a Jobbik helyzetét.

Szolnokon 2019-ben szoros küzdelemben a fideszes Szalay Ferencet választották polgármesternek, de a képviselő-testületben az ellenzék került többségbe – emlékeztetett a Telex cikke.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Garullus
2024. május 14. 18:31
És valamikor ők voltak az "igazi nemzeti" Jobbik meghatározó arcai a városban. Hányingert keltő, ahogyan elárulták a magyar ügyet. Odadörgölőztek a bolsevikokhoz, majd most, hogy már nem kapnak koncot tőlük, őket is faképnél hagyják. Mégis, milyen politikus az, aki jelölteti magát, elindul, ki van plakátolva a feje a fél városon, majd pár héttel a választás előtt meggondolja magát? Mennyire lehet komolyan venni ezeket az embereket, Kedves ellenzéki Szavazók? Mit gondoltok ilyenkor a többiről? Ha ennyire nincsenek tisztában még önmagukkal sem, akkor egy nagyobb közösség vezetésével mennyire?
masikhozzaszolo
2024. május 14. 09:27
Addig azért lubickoltak, amíg el nem értek a vízesésig. Most ugranak ki? Mikor már lejárnak? Hát igen. Nem tudják képviselni az akármit? Hogy rájöttek, hogy választás lesz éppen!
nemecsek-3
2024. május 14. 08:37
Ígéretet kaptak valahonnan egy tanácsadói állásra, további munka nélküli megélhetés biztosított, értelmes munkára meg nem alkalmasak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!