„Pártpolitikai csatatér helyett városfejlesztést!” – bemutatta programját Vitézy Dávid

2024. április 19. 13:21

A főpolgármester-jelölt szerint változtatni kell azon, hogy Airbnb lakásokból állnak a kerületi házak, kihaltak az udvarok, akut a köztisztasági helyzet és a közrend hiánya.

2024. április 19. 13:21
VITÉZY Dávid

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pártpolitikai csatatér helyett Budapest valódi fejlesztésére van szükség a jövőben – jelentette ki az LMP főpolgármester-jelöltje a Színes Erzsébetváros Egyesület kampánynyitó rendezvényén csütörtökön Budapesten. A Színes Erzsébetváros Egyesület éppen azzal a civil szemlélettel, várospolitikai elképzelésekkel rendelkezik, amire szüksége van Budapestnek – közölte Vitézy Dávid. Ez annál is inkább szükséges, mert Erzsébetváros az a kerület, amely a legnagyobb lakosságvesztést szenvedte el az elmúlt években – tette hozzá. Vitézy Dávid szerint változtatni kell azon, hogy 

Airbnb lakásokból állnak a kerületi házak, kihaltak az udvarok, akut a köztisztasági helyzet és a közrend hiánya.   

Hangsúlyozta: számtalan példa létezik Európában arra, hogy rengeteg szórakozóhely és kulturális intézmény működése ellenére élhetőek a nagyvárosok belső területei. Közlése szerint nincs könnyű dolga az egyesületnek, hiszen általában a kormány és ellenzék viszonyrendszerben működnek az önkormányzatok, 

ám ebben a helyzetben is lehet jól működtetni egy kerületet.   

A továbbiakban jó lépésnek nevezte, hogy az önkormányzat jelenlegi vezetése kiszorította az átmenőforgalmat a kerületből, de hozzátette, hogy ez félmegoldásnak bizonyult, ugyanis ezzel együtt nem történt meg a közterületek rehabilitációja. „Folytatni kell a Madách tér 2014-ben elkezdett, ám azóta is félbemaradt rehabilitációját, az autómentes terület növelését, illetve égető feladat a 74-es és a 78-as trolibuszok útvonalának akadálymentesítése, ugyanis a járművek nap mint nap elakadnak” – mondta Vitézy Dávid. Lajos Béla, az egyesület polgármester-jelöltje arról beszélt: az a célja, hogy Erzsébetváros olyan hely legyen, ahol jó lakni és ahol a kerület van az emberekért és nem fordítva.

(MTI)  

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­k­ ­­­v­­­á­r­n­­a­­k­­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. április 19. 20:54
Ha győz ez az autóutáló fickó az nagy csapás lesz az országnak. :-( A regisztrációs adó, az ÁFA, a biztosítási adó, a parkolási díj, az autópálya díj, a jövedéki adó, a súlyadó az persze kell.
Akitlosz
2024. április 19. 20:50
"A főpolgármester-jelölt szerint változtatni kell azon, hogy Airbnb lakásokból állnak a kerületi házak" MIÉRT?
Hopszjuliska
2024. április 19. 20:00
Nem kerllett volna a karácsony bébire szavazni! Ez megbocsáthatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!