Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

Orbán ötlépéses önmattja

2024. április 29. 11:49

Orbán leírta működése filozófiáját. Csakhogy a hívei nem így olvasnak – feltétel nélkül hisznek neki.

2024. április 29. 11:49
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

Nyitókép: MTI/Soós Lajos 

„Csak nagy általánosságokban fussunk végig az öt lépésen, csak, hogy világos legyen, mivel is állunk szemben, itthon, naponta. 

1. A háború – béke. Orbán ugyan nem szállít fegyvereket (állítólag, de igen), ugyanakkor a háborús agresszor mellé áll, mondván: az a béke. Ukrajnától elveszi – elvenné – államiságát, önállóságát, szuverenitását, egyáltalán elveszi azt a jogát, hogy megvédje önmagát, saját területét, állampolgárait. Beleértve az ott élő magyarokat is. És ezt gondolja békének…

2. Itt arról beszél O.V., hogy a kifordított gondolatokat elkezdi – tudniillik a progresszív liberális elkezdi – állami eszközökkel terjeszteni, és aki mást gondol, azzal valami baj van. Hát nem pont ezt teszi az egész jelenlegi rezsim? Nem bélyegez meg mindenkit, aki mást gondol, mint ő – hazaárulók, csak példaként – és ezeket a megbélyegző állításokat állami eszközökkel terjeszti? Jusson eszükbe – hogy aktuális legyek – az egész országot beborító plakáterdő, amellyel Gyurcsányt, Dobrevet, Karácsonyt, Magyart alakítják át pincérre, mint akik kiszolgálják, hűségesen az Európai Bizottság, karosszékben ülő elnökét? Hát nem pont állami eszközöket bevetve művelik a lejárató kampányukat?

3. Itt jön a fact-chacker, azaz a tények ellenőrzése. Jó, ezt ők nagyon nem szeretik, mivel folyamatosan kitalált vádakkal operálnak, Orbán maga, sajtójuk is tele van feltételezésekkel, és – amúgy – ezen állítás szerint a progresszív liberálisok korlátozzák a szólásszabadságot. Mondja ezt az az ember, aki vitázni nem hajlandó, nem enged a maga közelébe ellenzéki újságírót, aki kitiltatja a sajtó képviselőit a kormányinfóról, vagy a parlamentből, és mondja az, aki bezáratta a Népszabadságot, elfoglalta a nyilvánosság kilencven százalékát…

4. És ezzel már előre is ugrottunk kicsit, mert azt állítja: rád uszítja a liberális sajtót. Kell-e külön illusztráció ahhoz, hogy bebizonyítsuk: a kormány kezében lévő – mondom: kilencven százalék – média pontosan ezt teszi. Aki Hír TV-t néz, Magyar Nemzetet olvas, a megafonosok akcióit követi, láthatja: a kormány kezében lévő eszközök nemhogy őrkutyaként szolgálnak, ellenkezőleg: harapnak mindenkit, aki az útjukba kerül, és mást gondol, mást tesz, mint ahogyan azt ők elvárják.

5.Akcióba lendülnek az állami szervek. Mondja ezt a kormányfő, miközben tudja, hogy minden állami szerv az ő kezükben van, őket szolgálja ki, és igen: folyamatosan megpróbálja kriminalizálni a hazai ellenzéket. 

Az öt pontot olvasva, azt gondolnám: itt Orbán öt lépésben mattot adott önagának. Azzal, hogy leírta működése filozófiáját. Csakhogy a hívei nem így olvasnak – feltétel nélkül hisznek neki. És nem hisznek senki másnak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. április 30. 18:53
Ez a fickó mindig betlit játszik és mindig elbukja!
Kormánypárti2
2024. április 30. 08:56
Kurvára mindegy hogy a németpéterek mit hadoválnak, mert csak a szavazatok számítanak.
syphax
2024. április 30. 04:14
németpéter herélt ökörszemeibűl ÖZÖNLIK ÉS ÁRAD A TÖMÉNY-TIPIKUS-MAGABIZTOS LUMPENPROLI-KOMMUNISTA SPORTÚJSÁGIRÓI ÖNHITTEN OLVASATLAN BUTASÁG...'hálisten, amig ijjjjjenek a népszaGás véleménykreátorok, addig jódóóógunk van ill. lehet.
states-2
2024. április 29. 23:54
Ti 14 éve mindennap mattot kaptok, komcsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!