Különleges ajándékokkal készül Sulyok Tamás Ferenc pápának – mutatjuk!

2024. április 24. 20:39

Az államfő tervei szerint másfél órát fog Ferenc pápa társaságában eltölteni négyszemközti audiencián.

2024. április 24. 20:39

Nyitókép: Sulyok Tamás Facebook-oldala

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vatikánba utazik, ahol csütörtökön találkozik Ferenc pápával. Az utazás előtt a Blikknek sikerült megtudnia, hogy milyen ajándékokat választott, melyeket személyesen ad át a pápának. Az ajándék három művészeti tárgy, melyek magyar múltunkhoz és hagyományainkhoz kapcsolódnak. 

Az első ajándék egy Képes Krónika díszmásolati példánya, mely a középkori magyar történelmet és szent királyainkat mutatja be. A második egy matyó hímzéssel díszített, arany mintázatú oltárterítő. A harmadik ajándék egy hímes húsvéti tojás, mely a feltámadás, újjászületés és a termékenység szimbólumaként ismert.

Az ajándékokat különleges díszdobozban szállítják, hogy ne sérüljenek meg. Sulyok Tamás ezekkel az ajándékokkal a magyar emberek hagyománytiszteletét és az istenhitet szeretné kifejezni. Az ajándékokat az alkotók ajánlották fel.

Az államfő tervei szerint másfél órát fog Ferenc pápa társaságában tölteni. A négyszemközti audiencia után együtt fogadják a Nemzeti Zarándoklat magyar tagjait is. Dr. Erdő Péter fogja bemutatni a Szent Péter-bazilikában tartandó szentmisét a zarándokok számára.

 

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­­v­á­­­r­n­­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
auditorium
2024. április 25. 10:24
Ma, csütörtökön, ápr.25-én van Itáliában a Felszabadulás ünnepe. A Vatikánban biztos nyugalom honol és az audiencia is kellemes, baráti légkörben fog lezajlani. Az ajándékoknak fog örülni Ferenc pápa, aki értékeli a magyarokat, még akkor is, ha a lakosság fele római katolikus, a többi más vallású vagy igen sokan ateisták, istenkáromlók, ahogy sok hozzászólás tanusitja... . Rómában azonban ma két ellentétes tüntetés is zajlik. Az egyik az antifasiszta partizánmozgalom ANPI-val szimpatizálók, eljött rá Ilária apja is, akikhez azonban csatlakoztak pro Palesztina tűntetők, idegenekkel, diákokkal . Egy másik szinhelyen ellentünetést szerveztek a zsidó szervezetek az erősödő antiszemitizmus ellen. Közben a Közt. Elnök Melonival megkoronázza az Ismeretlen katona sirját a Haza oltárán.
syphax-2
2024. április 25. 06:39
"....I feel the earth move under my fee.." SEGGHÜLYE VAGY ÉDES GYERMEKEM BAZZDMEGANYÁD! LEÜLHECC MÓRICKA TE KACSACSŐRŰ EMLŐSÁLLAT-SEGGDUGGANCS BASZODANYÁDAT..KICSICSILLAG-HATÖKÖR HA-HA-ZHA-HA-HA-HA-HA!!!%
I feel the earth move under my feet
2024. április 25. 06:09
A Szentatya befolyása a világ dolgaira NULLA... Nevetséges, amikor a meglett emberek második gyerekkorukat élve azt játszák, hogy ők most fontos dolgokkal bíbelődnek. A keresztény egyház súlya-jelentősége-tekintélye valahol a Momentum és az AfD között lehet.. A világ sorsára a befolyása már semmi, régóta semmi. Ki a faszt érdekel, hogy egy öreg bácsi meglátogat egy még öregebbet és seggrepacsiznak? Az amerikai zsidók közben maguk alá gyűrték Európát.. a Nyugatot.. és minket taszigálnak éppen a daráló felé.. Ezzel kéne foglalkozni, nem ilyen gyerekségekkel, hogy "egy régi mesekönyv csicsa másolata ajándékba"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!