Hídpénzbotrány: Karácsony szerint még mindig nincs itt ügy, a baloldalnak pedig fogalma sincs arról, hova kerültek a pénzek (VIDEÓ)

2024. április 24. 15:58

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta, „Budai Gyula lázálmaiban” nem fog tudni segíteni.

2024. április 24. 15:58

Nyitókép: MTI/Ilyés Tibor

Bár már hónapok óta tart az úgynevezett hídpénzbotrány, és hiába zajlik már a nyomozás is, – amely Budai Gyula fideszes képviselő feljelentése alapján indult el – Karácsony Gergely továbbra is azt hangoztatja, hogy nincs itt semmiféle ügy

Pedig a legutóbbi értesülések szerint a milliárdokkal túlárazott Lánchíd-felújításból „kiszedett” tetemes összeg útja egyre biztosabbnak tűnik: a gyanú szerint a beruházásra szánt közpénz egy része készpénz formájában, több közvetítőn keresztül

 a Városházán és vezető baloldali politikusok zsebében köthetett ki.

Ezt is ajánljuk a témában

„Fogalmuk sincs” hova kerülhettek a pénzek

A Magyar Nemzet stábja szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülésén járt, ahol baloldali politikusokat kérdezett az ügyről. 

Tüttő Kata, szocialista főpolgármester-helyettes ugyan „nagyon beszédes kedvében” volt, de csendre intette az őt kérdező újságírókat, sőt, mi több türelmetlennek nevezte őket.

Heiter Dávid azon kijelentésére, hogy a gyanú szerint a pénzekből jutott vissza a Városházára, Tüttő úgy reagált, hogy neki az a gyanúja, hogy „ezeket a pénzeket keressék kormányközeli szereplőknél”.

Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármesterének „fogalma sincs róla, hogy hova kerültek a pénzek”, majd kijelentette, hogy egyáltalán nem feltételezi, hogy mindehhez a Városházának köze lenne. Horváth ugyanakkor úgy véli, hogy az ügyet a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk, és ezt nem „nem a Fővárosi Közgyűlésben kell a kampány kellős közepén” megtenni.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony Gergely másik helyettese, Kiss Ambrus a lap stábjának azt nyilatkozta, hogy a Kehi-jelentés is azt bizonyítja, hogy 2020-as évben 42 milliárd forint bevétele volt az A-Hídnak, és ebből folytak át Vig Mórhoz az összegek. Kiss azt is hozzátette, hogy az érintett időszakban a főváros nem állt szerződésben az A-Híddal,

pedig a jelentésből ennek pont az ellenkezője derült ki.

Majd azt is megjegyezte, „Budai Gyula lázálmaiban” biztos nem fog tudni segíteni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Horváth K. József

Magyar Hírlap

Idézőjel

S miközben ezek a disznóságok fokozatosan kiderülnek, Karácsony a választási kampányban tovább arcátlankodik.

Szaniszló nem nyilatkozott, Bősz nem foglalt állást

Szaniszló Sándor, DK-s polgármester a Magyar Nemzet riporterének azt mondta, hogy bár várja a feljelentés végét, de szerinte Balog Zoltán püspöki minőségével kellene inkább foglalkoznia a sajtónak, és ezért nem akar nyilatkozni a hídpénzbotrány ügyében.

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese kamerák előtt kijelentette, hogy az ártatlanság vélelme mindenek felett való, és akkor foglal majd állást, ha bebizonyosodik bármi is.

A teljes összeállítást alább tekintheti meg:


 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­á­n­­­y­­­o­k­ ­­v­­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
2024. április 24. 21:20 Szerkesztve
Itt nincs semmi. (Mondja a W11) De van!!! Követeltél még néhány milliárd állami támogatást, hogy a már előnytelenül megkötött fővárosi szerződés költségszintjét megtold. Számodra a jövőben csak a megpusztulás vár, és ezt ma le is könyvelheted, te alapból tehetségtelen proxy fax!
salátás
2024. április 24. 20:29
lopácsony gelgely még a börtönből is azt fogja üzenni kakaós bajusszal hogy nincsügy nincsügy mondjuk a bajszot egy szimpatikus roma uriember rajzolja neki ,akinek a másik keze érdekes mód a zsebébe van
states-2
2024. április 24. 20:07
Omlik le a frissen felújított Városháza homlokzata. Vigyori 5 évének a szimbóluma. Igaza van, hogy Budapest köztársaság, banánköztársaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!