Hoppá! Az MSZP volt elnöke szerint is téved az ellenzék, amikor az uniós pénzek visszatartását követeli Brüsszeltől (VIDEÓ)

2024. január 26. 11:29

Mesterházy Attila elmondta, neki is számos problémája van azzal, ahogy az Európai Bizottság működik.

2024. január 26. 11:29
null

Parázs vita volt az ATV legutóbbi vitaműsorában, a Csattban, ahol szóba került többek között az ellenzék szerepe az uniós pénzek visszatartásánál. Mesterházy Attila, az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje és pártelnöke a műsorban úgy fogalmazott, neki is sok problémája van azzal kapcsolatban, ahogy jelenleg az Európai Bizottság működik.

Szóba került, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nemrég arról beszélt, az LMBTQ-jogok és a migrációs nézetek miatt tartották vissza hazánktól az uniós forrásokat, ezzel kapcsolatban a baloldali politikus kijelentette, ez azért is aggasztó, mert korábban hónapokig azt lehetett hallgatni, hogy nem a fenti okok miatt nem utalják el a Magyarországnak járó összegeket.

Ez számomra nem elfogadható. Ha jogot és elveket nézünk, az Európai Unióban egyenrangú tagállamok vannak. Ott nem lehet olyan, hogy csak azért, mert nem tetszik, hogy mit mondott az egyik miniszterelnök, azt jól hátba rúgom, a másikat meg nem”

– közölte a Szocialisták és Demokraták nevű baloldali párt vezetője. 

Mesterházy Attila kijelentette, ugyanúgy elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországtól elvegyék a szavazati jogát. A kormánnyal szemben egyúttal kifejezetten kritikus politikus odaszúrt azoknak a kollégáinak, akik támogatták ezt a törekvést, és megszavazták ezt a parlamentben. 

„Az, hogy valaki ezt (a szavazati jogát – a szerk.) rosszul használja, az nem azt jelenti, hogy maga az intézmény rossz. Ha nincs vétójoga egy kis országnak, 

akkor nincsen eszköze, hogy biztonságpolitikai, gazdasági és más egyéb témában meg tudja a saját érdekét erősíteni és keresztül tudja vinni”

– mondta Mesterházy Attila, aki szerint ellenkező esetben a nagy országok mindig átnyúlnak a fejük felett és a saját érdekeit érvényesítik. 

Ez egy téves út, még ha sok ellenzéki ebben nem is ért velem egyet és ugyanúgy a forrásokat is ide kell adni. (...) Az Európai Bizottság ezzel Magyarországot, a magyar embereket, pedagógusokat és diákokat is bünteti, ez egy rossz eszköz”

– tette hozzá.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. január 26. 14:31
Teljesen ésszerű és normális vélemény párttól függetlenül. Két dologért bocsánatot kérhetne és akkor ok: a kecskézésért és azért, mert nem gratulált a választás győztesének.
zatoicsi
2024. január 26. 13:46
korbácsot a két szukának!
hátakkor
2024. január 26. 13:37
Attis 1+%-ra hajt. Arra már van költségvetési zsé.
Chekke-Faint
2024. január 26. 13:25
No de, Mesterházi Attilától is mentsd meg a magyarokat Isten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!