A kerál legkisebb leányvállalata

2023. szeptember 07. 20:22

Miközben paksi beruházás néven zajlik az egyre pimaszabb átverés, az államközi itt a piros, hol a piros játék, az ellenzék figyelmét más köti le.

2023. szeptember 07. 20:22
Parászka Boróka
Parászka Boróka
HVG

„Miközben paksi beruházás néven zajlik az egyre pimaszabb átverés, az államközi itt a piros, hol a piros játék, az ellenzék figyelmét más köti le. A kormány magánzsebeket töm, mert teheti. Politikai és civil ellenzéke pedig elfogadja ezt és támogatja. Mert máshoz – elszámoltatáshoz – sem eszköze, sem kedve sincs.

Észrevétlenül úszik el Magyarország állampolgárai feje fölött a paksi bővítésre felvett tízmilliárd eurós hitel. Kilenc éve húzódik ez az ügy, kilenc év alatt voltak tiltakozások, feldühödések, sok-sok oda nem figyelés. Mára maradt a tehetetlen beletörődés, a passzív bódulat. Pedig voltak kegyes, be nem tartott ígéretek az átláthatóvá tételre. (Már amennyire a mai magyar kormány bármit is komolyan átláthatóvá, elszámolhatóvá akar tenni. Olybá tűnik, az Orbán-rezsimben politikai virtus az »arra költünk, amire akarunk, és úgy költünk, ahogy nekünk úri jókedvünkben jólesik« elve.)

Egyvalami nem történt az elmúlt kilenc év alatt:

a homályba hömpölygő tízmilliárd euró sorsa szemernyit sem vált világosabbá.

Most, hogy közzétették a hatodik paksi szerződésmódosítást, végre meg kellene értenünk: a cél, a rendszerelv a politikai felelősség teljes hárítása. Mindenféle politikai számonkérhetőség, elszámoltathatóság ellehetetlenítése. Szerződéses, jogi alapon. Ez ennek a típusú önkénynek a lényege.”

 

Nyitókép: Sóki Tamás/MTI

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 09. 20:18
Amúgy milyen 10 milliárd Euróért sir?
balbako_
2023. szeptember 09. 20:15
Ezt a román kurvát miért is érdekli Paks?
Lolka-Bolka
2023. szeptember 08. 15:10
Hitvany egy kurva vagy te goreny
vip era
2023. szeptember 08. 13:40
Fiatal korában a szekusokat szopta,most meg globalisták csicskája lett ez a Boróka riherongy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!