Mesterházy Attila: A főpolgármester átesett a ló túloldalára

2023. május 16. 06:59

A Szocialisták és Demokraták elnöke szerint, amennyiben a Lánchíd felújítása nem javít a város közlekedésén, akkor felesleg volt rá elkölteni 30 milliárd forintot.

2023. május 16. 06:59
null

Nem ért egyet a Lánchíd autómentessé tételével – jelentette ki Mesterházy Attila a Szoicalisták és Demokraták nevű párt elnöke a Hírt TV Napi Aktuális című műsorában. A politikus szerint „az autós társadalomra is oda kellene figyelni, és nem csak a biciklisekre”. 

Nem érti, ha 30 milliárdot elköltöttek egy nagyon fontos műemlékre, egy fontos közlekedési összeköttetésre, akkor utána miért nem fontolják meg, hogy az autósok is akár valamilyen korlátozó intézkedések mellett, ahogy azt több szakmai szervezet javasolja, mégiscsak használhassák a hidat. 

Hozzátette, hogy a jelenlegi szabályok mellett több kérdés sem tisztázott, többek között az sem, hogyan előzheti meg egy taxis egy biciklist a hídon. 

– fogalmazott. 

Szerinte a főpolgármester átesik a lónak arra az oldalára, ahol csak a biciklisek érdekét képviseli, miközben nagyon sok embernek az autóval közlekedés nem egy luxus dolog. 

Arra a felvetésre, hogy eközben a főváros egyre több P+R parkolót tesz fizetőssé elmondta, hogy ez nagyon komoly problémát okoz a külső kerületek helyi lakosainak hiszen az autósok a P+R parkolók helyett a helyiek elől foglalják el a parkolóhelyeket. 

Úgy látja, hogy túlzottan egy típusú társadalmi közeget igyekszik kiszolgálni a főpolgármester, ahelyett hogy komplexebben nézné a kérdést.

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 16. 18:43
Karácsony abszolút aljas és alkalmatlan mindenre egy lefizetett dk aktivista!
Házam Hazája
2023. május 16. 16:00
Nem merik ráengedni a forgalmat, mert félnek, hogy leszakad.
FeketeFehér
2023. május 16. 15:38
Amúgy meg a valódi mérőszám az, hogy egységnyi idő alatt hány ember tud átkelni a hídon. És a forgalomszámlálási adatok szerint a mostani forgalmi rendben több ember tud átjutni mint a korábbi forgalmi rendben.
kombinátor
2023. május 16. 10:20
tegnap busszal mentem át Pestre... a busz végig battyogott egy biciklis mögött ... lassabban mentünk, mint a dugóban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!