Ezer fölé nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon

2020. április 10. 07:20

A legtöbb fertőzöttet Budapesten regisztrálták, a Pesti úti idősek otthonában 151 fertőzést azonosítottak.

2020. április 10. 07:20

Meghalt 11 krónikus beteg, és egy nap alatt 210-zel nőtt, így 1190-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – jelentette a koronavirus.gov.hu péntek reggel. Közölték: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunyt 11 ember – valamennyien idősek – krónikus beteg volt. A koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma velük együtt 77-re emelkedett.

Tájékoztatásuk szerint a fővárosban a Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak – tették hozzá.

Az oldal adatai szerint 112-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 16 006-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 29 948.

Közölték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (580 ember) és Pest megyében (194) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (72), Győr-Moson-Sopron megye (43), Csongrád megye (42) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (37) megye. A legkevesebb fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplén (10) és Heves (5) megyében van.

(MTI, MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. április 10. 12:13
Tök jó, hogy kipixelezték a néni arcát, miközben a busz oldalán szinte tökéletesen tükröződik.
Menhetten
2020. április 10. 12:04
Csodás napra ébredtünk Aki még nem kelt útra, az sürgősen induljon el. Brit tudósok kimutatták, a mama tyúkhúslevese megöli a vírust. Az M7, és M0-ás autópályán félmeztelen rendőrök locsolnak, illetve a lányok toples mosást is vállalnak. Aki Röszkéig merészkedik, az egy 150000 forint értékű mikulás csomagot kap ajándékba. (hát nem megéri?) Szóval, a benzin óccsó, a fizu tart még, a nap ragyog, a föld lapos, eriggyetek, csavarogjatok. És természetesen áldott (az áldott az fontos) nemzethy húsvéti vírusoskodást kívánok minden kipcsak társamnak. És most felállva, tankolás közben énekeljük el együtt a nélküled, című új madjar himnuszt. Könnycsepp elmorzsolása erősen ajánlott...
adonyi29
2020. április 10. 12:02
Abban is biztos lehet mindenki, ha a kormány most úgy döntene, hogy elveszi a szociális intézményeket az önkormányzatoktól, azt megint a jól felkészült CNN fogja a fejünkre olvasni...
Mich
2020. április 10. 11:58
Az ország összes fertőzöttjeinek 13,5 %-a Karigeri Pesti úti idősek otthonából jön. "Karigeri jobban teljesít"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!