Orbanizáció: liberális mese a Híd helyzetbe hozására

2020. január 09. 08:30

Az orbáni befolyástól viszolygók a magyarországi támogatásokban a gonosz Fidesz „hatalomátvételének” előkészítését vélik felfedezni.

2020. január 09. 08:30
Kovács Balázs

„Először: a Felvidékre/Dél-Szlovákiába érkező magyarországi támogatásokban nincs semmi abnormális. Európában szinte mindegyik állam nemzeti alapon szerveződik, és ezek döntő többsége valamilyen formában kedvezményes elbánásban részesíti a határain kívül élő nemzettársait. Az azonos nemzethez tartozó, de más államokban élők támogatásának elve az alkotmányokban is megjelenik. Ilyen, úgynevezett felelősségklauzula található a német, osztrák, olasz, román, szlovén, lengyel – és mit ad Isten, mint nem – szlovák alkotmányban is.

A legtöbb állam követ valamiféle nemzetpolitikát,ugyanakkor a célok és módszerek eltérőek. A kisebbségi intézmények anyaországi finanszírozása általánosan megfigyelhető jelenség. A kisebbséget befogadó államoknak ugyan ez nem tetszik, ám az anyaország számára fontosabb azoknak a kereteknek a megteremtése, amelyek a más országokban élő nemzettársak számára lehetővé teszik kultúrájuk újratermelését. Az orbáni befolyástól viszolygók a magyarországi támogatásokban a gonosz Fidesz hatalomátvételének előkészítését vélik felfedezni.

Példának okáért a lengyel állam ugyancsak anyagi eszközökkel törekszik a külföldön élő, őshonos lengyel közösségek jobb szociális és kulturális helyzetbe hozására. A Litvániában élő 160 ezres lengyel közösség a szlovákiai magyarsághoz hasonló asszimilációs politikák célpontja.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2020. január 09. 09:16
Milyen ember lehet az, aki magyar(?) létére összeáll a többségi nemzet egyik pártjával? Főként úgy, hogy Felvidéken van magyar etnikumon alapuló országos magyar párt! Bugár és Donáth Anna közé nyugodtan lehet egyenlőségjelet tenni! Ahogy Erdélyben mondják, ha egy magyar ember a románok szelét tolja, az: lettromán, ugyanígy van lettszlovák, lettukrán, lettszerb, lettszlovén, letthorvát és lettosztrák is!
Bukik a Zorbán
2020. január 09. 09:14
Bugár valaha kereszténydemokrata volt. Hogyan juthatott ilyen elképesztően mélyre...? Zsarolják? Vagy eleve beépített ember volt?
Vakfolt
2020. január 09. 08:54
❝Az orbáni befolyástól viszolygók a magyarországi támogatásokban a gonosz Fidesz „hatalomátvételének” előkészítését vélik felfedezni.❞ Nem kell az őzike szöveg, nevezzük a nevén, aki a magyar érdekek támogatásától viszolyog, azok nettó hazaárulók.
2785
2020. január 09. 08:53
Az már tényleg érdekes, hogy Szlovákia Orbanizálódna! Bugár, hogy milyen érdekeket képvisel, legalább tisztázta! kibújt a Bugár a zsákból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!