Magyar Narancs: Mészáros és Pharaon egymás mellett kötöttek ki az Adrián

2016. november 02. 21:02

A Magyar Narancs arról számolt be, hogy augusztus elején ugyanazon a napon futott be Ghaith Pharaon hajója és az a luxusjacht, amin Mészáros Lőrinc is tartózkodott a spliti kikötőbe. Mindkét hajó utasai a városban töltötték az éjszakát. A lap kérdésére, miszerint találkozott-e Pharaonnal, Mészáros nem válaszolt. Az FBI által korábban körözött Pharaonhoz állítólag köthető Pharaon-Delta Kft. magyarországi ügyletei a hetekben bejárták a médiát és szerdán a Parlamentben is vitatkoztak az arab üzletember és kormánytagok Jobbik által feltételezett kapcsolatáról. A kormány szerint a Pharaon gyakori arab név és vizsgálják, hogy ugyanarról a személyről van-e szó.

2016. november 02. 21:02

A Magyar Narancs augusztusban arról számolt be, hogy Mészáros Lőrinc Horvátországban egy luxusjacht fedélzetén mutatkozott, októberben pedig arról, hogy a korábban Ghaith Pharaon érdekeltségébe kerülhetett az Orbán Viktor házával szemközti villa. 

Most a két ügyet összekapcsolta az újság. A lap szerint az arab üzletember és a hajó, amin Mészáros mutatkozott egyszerre kötött ki Splitben.

Közel-keleti nyitás

A Pharaon-Delta Kft. ügyletei nagy port kavartak az utóbbi hetekben. A Magyar Narancs arról is írt, hogy Orbán Viktor saját bevallása szerint egy díszvacsorán személyesen is találkozott Pharaonnal.

Szerdán a Parlamentben is vitatkoztak a kérdésről. A Jobbik kijelentésére, miszerint Pharaon üzleteit több kormánytag is támogatta, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy a Pharaon gyakori arab név. Azt mondta, hogy utánanéznek az ügynek és amennyiben ugyanarról a Pharaonról beszélnek,akit az Egyesült Államokban köröznek, akkor a magyar hatóságok elfogják az illetőt. 

Veszélyes vizeken

Mészáros Lőrincet augusztus 2-án fotózták le az Artemy nevű luxusjachton. Egy kikötői kamera augusztus 10-én Hvar szigetén vette fel, amint Mészáros felszáll a hajóra. A Magyar Narancs szerint Mészárosnak augusztus 4-én is a hajón kellett lennie, amikor az Artemy Splitben kötött ki.

Ugyanezen a napon a Le Pharaon, Ghaith Pharaon állítólagos hajója is Splitbe futott be, pedig a hajó a nyilvántartások szerint előtte három évig nem volt az Adrián. Mindkét jacht utasai a városban töltötték az éjszakát. Mészáros Lőrinc az újság kérdésére nem válaszolt, miszerint találkozott-e Pharaonnal.

Frissítés

Több lap is lehozta, hogy Ghaith Pharaont az FBI és az Interpol is körözi. Habár nem találtuk az említett szervek körözési listáján az arab üzletembert, a The Guardian 2007-ben tényként közölte, hogy Pharaont tizenöt éve körözik az Egyesült Államokban. A hivatkozott FBI-os körözés már nem elérhető, de az amerikai Igazságügyi Minisztérium közleménye igen.

A fideszes Dömötöt Csaba szerdán a Parlamentben azt mondta, hogy a sajtóhírekben említett Pharaont két évtizede hol körözik, hol nem. 

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. november 03. 18:12
Mégis csak nemzetközileg körözött bűnöző a felcsúti cigány szomszédja. Ennek a zsideszbolsi hazugságnak is annyi :)
csuka
2016. november 03. 09:57
Pharaon itt. Pharaon ott. Nem is az a Pharaon. Nem is ember. --- Maffiózó itt. Maffiózó ott. Mikor lesz ez az alábbi cím? Mészárost és Pharaont egymás mellé kötötték ki.
Mindjárt
2016. november 03. 07:37
Nem tartom helyesnek, hogy a magyar emberek nem képesek egy magyar embert találni vezetőnek és csak kommunista cigányt vagy kommunista zsidót raknak a hátukra. Szánalmas.
csuka
2016. november 03. 07:20
Orsós viki újra cserélte régi jelmondatát: Világ maffiózói egyesüljetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!