Kitüntette Franciaország Kertész Imrét

2015. április 03. 18:03

A Francia Köztársaság Művészeti és Irodalmi Rendjének legmagasabb, parancsnoki fokozatával tüntette ki a Franciaország magyarországi nagykövete Kertész Imre, Nobel-díjas írót.

2015. április 03. 18:03

Kertész Imre Nobel-díjas írót a Francia Köztársaság Művészeti és Irodalmi Rendjének parancsnoki fokozatával tüntették ki csütörtök este a francia nagyköveti rezidencián Budapesten – közölte a követség pénteken. A kitüntetést Roland Galharague francia nagykövet adta át Kertész Imrének. Mint írják, Franciaország a kultúra világának legmagasabb francia elismerésével a jelentős irodalmi munkássággal rendelkező író és a kivételes személyiségű ember előtt tiszteleg. 

„Franciaország a kitüntetéssel kívánja elismerni Kertész Imre jelentős hozzájárulását a kultúrához és az irodalomhoz, valamint a magyar író életművének univerzális dimenzióját” –olvasható a tájékoztatóban.

A művészetek, az irodalom és a kulturális örökségek megőrzése terén végzett kiemelkedő teljesítményért járó kitüntetést 1957-ben alapították. A francia kulturális minisztérium által adományozott elismerésnek három – lovagi, tiszti és parancsnoki – fokozata van.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. április 04. 12:54
...mondjuk a személyisége valóban kivételes neki, főleg, amikor az amerikai népszavában publikál, olyankor egészen kivételes...
kitiltott
2015. április 04. 11:38
Itt is látszik hogy hiába írta Magyarul Ez a mű nem nekünk szól...
kitiltott
2015. április 04. 11:35
Egy francia zsidó kitüntetett egy magyar zsidót ...mi ebben a különös? Itt a húsvét kell jó hír a keresztényeknek is..
justiceforhungary
2015. április 04. 08:39
Ha nincs trianon, Kertész Imre sem írt volna könyvet. Franciaországnak köszönheti a Nobel díjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!