Megtartják a szélsőséges konferenciát

2014. október 01. 07:58

Magánrendezvényként, kizárólag a már regisztrált résztvevők számára, de megtartja budapesti konferenciáját a National Policy Institute. A nagyközönség és a sajtó nem vehet részt a rendezvényen.

2014. október 01. 07:58

A magyar kormány tiltásának ellenére is megtartja október eleji budapesti konferenciáját a National Policy Institute (NPI) – közölte kedden a Montana állambeli Whitefishben székelő intézet elnöke, Richard Spencer. Spencer ugyanakkor rámutatott, hogy az Európai Kongresszus elnevezésű tanácskozás magánrendezvény lesz, amely nem lesz nyitott a nagyközönség és a sajtó előtt, és amelyen csak azok vehetnek részt, akik korábban felvetették magukat a résztvevők közé. A rendezvényre történő regisztráció befejeződött.

Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn betiltotta az NPI október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját, és utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezze beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését a tanácskozás előadóival szemben. A belügyminiszter – összhangban a kormány és a magyarországi parlamenti pártok ezzel kapcsolatos állásfoglalásaival – megállapította, hogy a nyíltan rasszista ideológiai alapokon álló szervezet tervezett konferenciájának előadói a fajelmélet hirdetői, véleménynyilvánításuk az alaptörvénybe ütközik, ezért a konferenciát betiltja.

Pintér Sándor felszólította a konferencia rendezőit, álljanak el minden további szervezéstől. Papp Károly országos rendőrfőkapitányt pedig arra utasította, hogy a rendezvényt – annak törvénysértő okán – minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg, és kezdeményezze a konferencia „közismerten rasszista nézeteket terjesztő előadóival szemben” a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap utasította a belügyminisztert, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg a konferenciát.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2014. október 01. 11:40
". Papp Károly országos rendőrfőkapitányt pedig arra utasította, hogy a rendezvényt – annak törvénysértő okán – minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg, és kezdeményezze a konferencia „közismerten rasszista nézeteket terjesztő előadóival szemben” a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap utasította a belügyminisztert, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg a konferenciát." orulunkvincentről: "2013. október huszonhatodikán tartották a National Policy Institute (őket tiltja be most Orbán) konferenciáját Washingtonban. A leghíresebb vendégelőadó, a francia Nouvelle Droite mozgalom egyik megalapítója, Alain de Benoist volt. 2013. március hatodikán tartották a Terror Háza konferenciát Budapesten. A leghíresebb vendégelőadó, a francia Nouvelle Droite mozgalom megalapítója, Alain de Benoist volt. Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében a bevándorlás korlátozását tartotta a modern európai politika egyik legfontosabb feladatának És nem is titkolta, hogy azért, mert az európai keresztény civilizáció felhígulásától tart. Richard B. Spencer, a National Policy Institute vezetője a bevándorlás korlátozását tartja a modern amerikai politika egyik fontosabb feladatának. És nem is titkolja, hogy azért, mert a fehér-keresztény civilizáció felhígulásától tart. " megvan orbán kétszínűségéről a véleményem...
Corporate Soldier
2014. október 01. 11:09
Freedom of speech, anyone? http://en.wikipedia.org/wiki/National_Policy_Institutehttp://www.npiamerica.org/ Most hallok róluk először, de ezekből nekem kurvára nem a szélsőségesség jön le. Ja, hogy meglehetősen határozottan képviselik a véleményüket? C'est la vie, ugyanezt teszik a zöldek, a ballibek meg az LGBT-aktivisták is (to name a few).
Eltünt
2014. október 01. 10:44
Magyarországot ,magyar nemzetet a magyar kormányt támadják ha a magyar népet le nácizzák. National Policy Institute csupán azért jön hazánkba hogy utána tele lesz a sajtó kormányt támadó népet le nácizó cikkel.Lejáratás a cél . National Policy Institute menjenek obamához tanácskozni.
Felebarát
2014. október 01. 10:33
betiltotta vagy sem? vagy akkora ökör, hogy be sem tudja tiltani... ezért kár volt a cirkusz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!