Fajvédő konferencia: visszavonta támogatását az egyik szponzor

2014. október 02. 08:04

A nagy médiavisszhang miatt megvonta támogatását a National Policy Institute konferenciájától az Arktos Media Ltd., a cég igazgatója ugyanakkor döbbenetesnek nevezte a rendezvény betiltását. André Goodfriend, az amerikai nagykövetség megbízott ügyvivője üdvözölte, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik intoleranciát és faji megkülönböztetést hirdetnek.

2014. október 02. 08:04

Pintér Sándor ugyan korábban betiltotta a National Policy Institute fajvédő konferenciáját, de a szervezők jelezték, hogy azt mindenképp megtartják zártkörű magánrendezvényként. A belügyminiszter arra is utasította az országos rendőr-főkapitányt, hogy kezdeményezze beutazási tilalom elrendelését az előadókkal szemben.

Az esemény körüli médiavisszhang miatt a rendezvény egyik szponzora, az Arktos Media Ltd. megvonta a támogatást a konferenciától. Ugyanakkor a cég svéd származású igazgatója, Daniel Friberg a Magyar Nemzetnek küldött levelében döbbenetesnek nevezte, hogy Orbánt „annyira izgatja egy békés szándékú írók és gondolkodók részvételével zajló kis létszámú gyűlés”, hogy képes beutazási tilalmat elrendelni.

Az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend a Hír TV-nek azt mondta: üdvözli, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik intoleranciát és faji megkülönböztetést hirdetnek, hangsúlyozta azonban: hogy az Egyesült Államokban az alkotmány első kiegészítése, vagyis a véleménynyilvánítás szabadsága ezeket a nézeteket is védi.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. október 02. 12:37
"André Goodfriend, az amerikai nagykövetség megbízott ügyvivője üdvözölte, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik intoleranciát és faji megkülönböztetést hirdetnek." Szóval onnan jött a parancs. Orbán pedig jó csicska módjára teljesítette. A nagy "szabadságharcos". Kétszínű majom.
hakos
2014. október 02. 10:28
"André Goodfriend, az amerikai nagykövetség megbízott ügyvivője üdvözölte, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik intoleranciát és faji megkülönböztetést hirdetnek." Szólni kéne Obamának, hogy gyorsan hívja vissza Goodfriendet, mert azt terjeszti az USA-ról, hogy kormánya támogatja azokat, akik intoleranciát és faji megkülönböztetést hirdetnek....(mert ugye Goodfriend azt sugallja, hogyha a magyar kormány nem tiltotta volna be, akkor támogatná...)
bispora
2014. október 02. 10:22
Az origón van egy hír, hogy Párizsban egy 76 éves nénit megerőszakoltak és kiraboltak fiatalok. A dolog úgy kezdődött, hogy a néni ablaka alatt bandázó "fiatalok" túl hangosak voltak és a néni kérte őket, legyenek halkabbak. Már az origó szerint. Mert más hírközlő szervek nem ennyire finnyásak, a Daily Mail pl ezt a címet adta: "Woman, 76, raped and robbed in her home by youths who shouted 'anti-white' racist abuse before attacking her when she asked them to be quiet" Tehát a barna bőrű "fiatalok" rasszista, fehérellenes inzultussal válaszoltak a kérésre, majd négy nap múlva, betörtek hozzá, kirabolták és megerőszakolták. No csak- a fehérek is lehetnek rasszizmus áldozatai? Még a végén a befőtt teszi el a nagymamát? Még annyi, csak a tények kedvéért: 2012-ben egy tudományos publikációban a Párizs környéki csecsemők 60%-a hordozta a sarlósejtes vérszegénységre hajlamosító gént. Lefordítva: ennyi újszülöttnek volt néger vagy észak afrikai arab szülője. Majd elfeledtem miért írtam ezeket: létezik, hogy az NPI "fehér fajvédő" konferenciájának a betiltása a nem a legjózanabb és legidőszerűbb aktus?
Ángyán Páván
2014. október 02. 09:31
Ezt a Daniel Friberget érdemes megnézni faszbukon. Nem komplett. Kissé mintha Breivikre hajaznának a pózai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!