Jobbik: Lomtárba a finnugor emléletekkel!

2014. augusztus 08. 11:04

Ander Balázs szerint a finnugor elméleteket lomtárba kellene tenni, a hivatalos tudományos életnek pedig a magyar nemzeti megmaradást és identitást kellene erősíteni.

2014. augusztus 08. 11:04

A Jobbik paradigmaváltást sürget a magyarság őstörténetének kutatásában. Ander Balázs, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: messze nem elegendő, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóintézetén belül létrejött egy őstörténeti munkacsoport, álláspontja szerint önálló kutatóintézet felállítására van szükség. Kérdésre kifejtette: az összetett kérdéskört egyebek mellett a történettudomány, a régészet, az antropológia, a genetika és a népzenekutatás mentén vizsgálnák. Visszautasította, hogy az MTA korábbi közlésében szubkultúrának nevezte a nemzeti kultúra és művelődés ápolóit. A Jobbik az olyan fesztiválok „drogos törzsközönségét” tekinti szubkultúrának, mint az ozorai – tette hozzá.

A jobbikos politikus szerint tudatosítani kell, hogy „egy nagyon ősi, értékes sztyeppei civilizáció örökösei vagyunk, nem pedig a semmiből érkeztünk ide a Kárpát-medencébe”. Az elavult finnugor elméleteket, tévedéseket lomtárba kellene helyezni az új kutatási eredmények fényében – jelentette ki Ander Balázs, aki példaként hozta, hogy Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője Kazahsztánban végzett Y-kromoszóma vizsgálataival új tudományos eredményeket tett le, ami egészen más megvilágításba helyezhetné a magyarság őstörténetét.

A párt álláspontja szerint a hivatalos tudományos életnek is a magyar nemzeti megmaradást és identitást kellene erősíteni. Pozitív kezdeményezésként említette a Kurultáj hagyományőrző rendezvényt, amelyen az ellenzéki párt is részt vesz. Megjegyezte: a rendezvény jól szimbolizálja a keleti népek testvéri szeretetét, akik baráti segítséget tudnának nyújtani a keleti nyitáshoz.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2015. február 16. 13:50
2015.02.15. MTA(!) - Felerősödhet a régészet szerepe a magyar őstörténet kutatásában http://erdely.ma/tudtech.php?id=181531 Felerősödhet a régészet szerepe a magyar őstörténet kutatásában, hiszen hatalmas a feltáratlan anyag. Egy új régészeti leletanyagra hivatkozva a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Magyar Őstörténeti Témacsoportja illetve A kutatócsoport vezetője, Vásáry István akadémikus úgy véli, nem vándoroltak évszázadokig a magyar törzsek, csupán öt-hat évtized alatt érhettek el az Urál vidékétől a Kárpátokig. Az MTA pénteki közlése szerint a Magyar Őstörténeti Témacsoport az Akadémia berkein belül azzal a szándékkal alakult meg 2012 elején, hogy figyelembe véve a magyar őstörténet iránti növekvő érdeklődést, erősítse a tudományosan megalapozott szemléletet a témával foglakozó közbeszédben. A magam részéről (én ÁrPi) azzal a kommenttel értek egyet maximálisan amely így hangzik (az mno.hu fórumán) : "Az Akadémia nyitását az őstörténet kutatásra kétféleképp értelmezhető. Egyrészről engedve az óriási nyomásnak és az alternatív elméleteknek újraértékeli saját őstörténeti szemléletét. Mindamellett felmerül a gyanu, hogy egy tudományos látszat mögé rejtőző ellentámadásról van szó. Rájöttek, hogy a mundért az elefántcsont toronyból nem lehet tovább védeni. Semmi sem motiválja őket hogy újraértékeljenek, mindössze átcsomagolásról van szó." Továbbá emellett is szent igaz, hogy nem fér az későókor-legkorábbiközépkor történetének időkeretébe hiteles magyar krónikáink állítása öt nemzedékről: Attila fia Csaba, Csaba fia Ed , Ed fia Udek , Udek fia Elöd, Előd fia Álmos. Nem fér egy ilyen nemzedéki felsorolásba sem Charlemagne sempedig Kazária államvallási hipotézise, mindezen ütközések támadásokat, kétségbevonásokat eredményeznek.
potyka
2014. augusztus 08. 22:30
Finnugrász hülyék menjenek a picsába! :DDD
realista
2014. augusztus 08. 22:06
Érdekes módon az a lényeges dolog nem szerepel az érvek között, hogy mely népeknél ugyanaz a nevek logikája, mint a magyarnál: vezetéknév keresztnév. Pedig ez szerintem lényegesebb más tényezőknél.
kjkj945
2014. augusztus 08. 16:29
http://www.napturul.hu/letoltesek/csicsaky_mu.pdf http://maitos.blog.hu/2009/07/30/magyarok_igaz_tortenet_osszefoglalo muuuuuuuu!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!