Felavatták a Fradi stadiont, Orbánt kifütyülték

2014. augusztus 11. 08:22

Orbán megköszönte a Jóistennek és a magyaroknak a stadiont, a fradistáknak pedig azt, hogy a kommunista időkben évtizedekig tartották a lelket a magyarokban. Kifütyülték. A megnyitó meccsen egyébként a Fradi 2-1-re kikapott a Chelsea-től.

2014. augusztus 11. 08:22

A Chelsea elleni gálamérkőzéssel megnyitották a Ferencváros új stadionját vasárnap este. A mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mondott ünnepi beszédet. 

A megnyitó előtt a B-közép szurkolói több mint kétezren a BKV Előre-pályán tiltakoztak az új stadion magas árai és a szigorú beléptetés miatt. Azt is sérelmezték, hogy a Fradi nem a Rapid Wien-nel játssza a nyitómeccset, ezért a szurkolók egy alternatív gálamérkőzést is lejátszottak az osztrák csapattal. A tiltakozók nem is mentek át a Chelsea elleni meccsre – írja a Nemzeti Sport.

A Fradi-stadion megnyitóján a kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem „zöld-fehér vér” folyik az ereiben. A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a „Fradi-szívért”, amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy „a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban”. 

Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy „Magyarország a csőd szélén tántorgott”. „Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel” – jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját. 

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mindazoknak köszönetet mondott, akiknek közük volt az építkezéshez, külön kiemelve Orbán Viktor szerepét is. Ugyancsak megköszönte a Ferencváros legendáinak, hogy harminc olimpiai aranyérmet nyertek, valamint a labdarúgóknak, hogy 28 bajnoki címet szereztek. „Példaképekre van szükség, hogy mutassák a kicsiknek az utat” – jelentette ki a klubelnök.

A közönség Kubatovot és Orbánt is kifütyülte

Az avató ünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Gripen vadászgépe is átrepült az aréna fölött, amelyek a műsorvezető szavaival élve mintegy védelmükbe vették az új stadiont.

Az új stadionban játszott első meccsen rögtön ki is kapott a Chelsea-től, 2-1-re.

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoles
2014. augusztus 13. 02:59
Az SZDSZ és az MSZP,DK-s csicskák fütyülték ki és ők is gerjesztették és gerjesztik a mai napig is a hangulatot minden sportfórumon. Az NS-től kezdve a Csak a fociig. Sőt még az ulloi129-en is.
zowe
2014. augusztus 11. 20:38
Régen túl vagyok azon, hogy felháborodjak az értelmetlen közpénz-herdáláson. Beleértve a szánalom focink csodastadionjait is. Túlélésre játszom. Várom, hogy a hatalom kiszolgálói eltűnjenek ki börtönbe, ki szimplán a nevetség szemétdobjára. De még van idejük tobzódni, így nem csodálkozhatunk ezen a rákosi fílingbe oltott, keresztény-turulista abszurdum friss színfoltján. Ami a túlélést nehezebbé teszi, az az, hogy az általam többnyire szívesen nézett, komoly sportcsatorna elvileg egy sportesemény révén kerül méltatlan helyzetbe. Kényszerből politikát kell csinálnia (szolgálnia). Kifütyülik a miniszterelnök , pártigazgató-fradi elnök beszédét? Mit csináljunk? Kiadjuk a felvételt az RTL-nek? Nem mert a kormány sajtójának engedélye kell. Vagy a Kubatov féle Fradié. Ergo, nem merik kiadni. Így lesz ebben az orbáni rendszerben egy sport tv is áldozat. Így manipulál, félemlít meg egy sportcsatornát is Orbán kötcsei rendszere. De nem panaszkodom, a túlélés sohasem egyszerű...
1120
2014. augusztus 11. 18:43
Egyfelől basztatják, mert "minek stadionra pénz", másfelől basztatják, mert ő az "orsósviktor"... Az a "fradista", aki tegnap este fütyült, az köpjön egy méreteset az ég felé...és álljon alá! Isten barmai
Tulipánfa
2014. augusztus 11. 14:22
Tömény badarság volt ez a beszéd. Még hogy a fradi tartotta a lelket a magyarokban a nehéz időkben. A stadion felújítása leginkább gátlástalanságának köszönhető, mivel nem a jó Isten, hanem ő szórta a pénzünket mániáinak a kielégítésére sok más fontos dolog(oktatás, egészségügy, stb) helyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!