Népszabadság: Vagyonosodási vizsgálatokat segített megúszni Welsz és köre

2014. április 19. 16:05

Azon keresett milliárdokat Welsz Tamás és egy hatósági emberekből álló csapat, hogy vállalkozóknak segített megúszni a vagyonosodási vizsgálatokat – állítja a Népszabadság. Welsz egyes ügyfeleinek iratanyagát folyamatosan a kocsijában tartotta.

2014. április 19. 16:05

Welsz Tamás és egy hozzá kapcsolódó, egykori hatósági személyekből álló csapat milliárdokat keresett azzal, hogy segítséget nyújtott bajba került vállalkozóknak „megúszni a vagyonosodási vizsgálatot”, illetve csökkenteni a „túlságosan nyereséges” vállalkozások adóalapját – írja a NOL.

Azokban az irathalmokban, amelyeket halála előtt Welsz a rendőrségnek átadott, feltehetőleg számos ismert alvilági figurával, tisztes vállalkozó hírében álló üzletemberrel és kevésbé ismert, de az adóhatósággal feszült viszonyban álló személlyel kapcsolatban is találhatók terhelő dokumentumok.
 
Akadtak, akiktől színleg afrikai szegényeknek szánt adományok formájában vették el az adózatlan pénzüket, majd a „tiszteletdíjuk” levonása után zsebbe visszaadták a maradékot – állítja a Népszabadság.
 
A NOL szerint többek szerint Welsz élete egy percig sem lett volna biztonságban azután, hogy a dokumentumkötegeket átadta a hatóságoknak. Ő maga is félt, hogy egyszer lebukik, ezért azokat az iratokat, amelyek egy büntetőeljárás során perdöntő bizonyítékokként szolgálhattak volna ellene és ügyfelei ellen, időről időre más és más helyeken „raktároztatta”.
 
Voltak olyan ügyfelei, akiknek a teljes iratanyagát a kocsijában tartotta, s mindenhova magával vitte – állítja a lap, hozzátéve: információi szerint hivatalosan még a Welsz ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészséget sem értesítették a halál pontos okáról.
 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. április 21. 13:20
Állítólag Welsz Tanuvédelmet kért és kapott a halála a fedő sztori
Wendriner
2014. április 20. 20:03
"Vagyonosodási vizsgálatokat segített megúszni Welsz és köre" A népszabó ezt közvetlenül Simontól tudja?
Ángyán Páván
2014. április 20. 00:15
2014. márc 20. 11:54 http://nepszava.hu/cikk/1014422-barandy-gergely-irasbeli-kerdese-polt-peter-legfobb-ugyeszhez 2014. 03. 20. 18:23 http://www.origo.hu/itthon/20140320-meghalt-welsz-tamas.html
Bang Jensen
2014. április 19. 23:59
Sokadszor mondom már itt a mandineren: 1.)ki adta ki a halottkémi jelentést? 2.) a bulvárhírek szerint miért nem engedték meg a holttest agnoszkálását a nőjének? 3.)mikor volt/lsz a temetés és hol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!