Welsz Tamás lehetett az MSZP hangmérnöke Őszödön

2014. március 27. 10:12

A Népszabadság információi szerint a Simon-ügyben érintett, múlt csütörtökön elhunyt Welsz Tamás 2006-ban hangmérnökként dolgozott a szocialista párt frakciójának elhíresült zárt ülésén. Ezzel kapcsolatban az NBH is kihallgatta.

2014. március 27. 10:12

A Népszabadság információi szerint a múlt csütörtökön elhunyt Welsz Tamást az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban korábban kihallgatta az NBH. A lap úgy tudja, Welsz hangmérnökként dolgozott a szocialista frakció 2006-os zárt ülésén, mikor Gyurcsány Ferenc elhíresült beszéde elhangzott.

Még ugyanebben az évben vagyonosodási vizsgálat is indult ellene, az ezzel kapcsolatos NBH-nyomozás feltárta, hogy Welsz jó kapcsolatban volt az APEH egy magas beosztású tisztviselőjével, az ügyből azonban nem lett semmi – írja a NOL.

2008-ban a külügy megkeresése miatt nyomozott az NBH Welsz után, mivel a minisztérium szerint hamis útleveleket árult a vállalkozó. Az NBH vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett ellene, melynek során kétmilliárd forintos illegális vagyont tártak fel. A NOL szerint az adóhivatal kétmilliárd forint befizetésére szólította fel a vállalkozót, de egy akkor már nyugdíjas titkosszolga telefonjának hatására ezt felére csökkentették, hivatalosan „adminisztrációs hiba” miatt.

A NOL rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy egyre kevésbé kizárható, hogy Welsz öngyilkos lett. A lap szerint Welsz ragaszkodott hozzá, hogy menjenek el Érdre is a rendőrökkel, mivel attól tartott, hogy Fürst György korábbi szocialista alpolgármester az önkéntes házkutatás hírére elvinne dokumentumokat az ingatlanból. Fürst tagadta, hogy ismerné Welszet.

A NOl szerint a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt a titkosszolgálatok egybehangzóan azt állították, hogy nem voltak kapcsolatban Welsszel.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2014. március 27. 20:30
Ez már a tipikus agyonmaszatolós-dezinfó kezdete. Végre lehet mindent a bufla áldoki nyakába kenni. Természetesen a jövőhéten elbukott választást is.
Vlagyimir Iljics
2014. március 27. 16:21
Hát persze. Uruguayi, panamai és bissau guineai állampolgár és tiszteletbeli konzulként, tucatnyi cég tulajdonosaként, százmilliókat csempésző drogbáróként, kozmopolita nemzetközi bűnözőként, átugrott panamából gyorsan egy kicsit technikuskodni Őszödre. Teljesen életszerű és reális. A technikusok általában pártrendezvényeken, panamai, uruguayi vagy bissau guienai nemzetközi elit maffiózók szoktak lenni.. hát hógyne kérem természetesen persze persze...
Fakutya Guinea
2014. március 27. 15:05
Bamakó Raly, Zeusz tanácsadó, izgalmas támogatói voltak ennek a névtelen hogyishijjáknak.
kjkj945
2014. március 27. 14:36
"" Hadd látom, úgymond, mennyit ér A velszi tartomány. ""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!