Felmentették Dávid Ibolyáékat első fokon

2012. április 25. 10:11

Első fokon felmentette a bíróság az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben személyes adattal visszaélés, illetve kényszerítés vádja alól Dávid Ibolyát és Szilvásy Györgyöt, valamint két társukat, Tóth Károlyt és Herényi Károlyt. Az ügyészség azzal vádolta Szilvásy Györgyöt, Tóth Károlyt, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt, hogy lehallgatott telefonbeszélgetéseket hoztak nyilvánosságra 2008 szeptemberében.

2012. április 25. 10:11

Felmentette az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben személyes adattal visszaélés, illetve kényszerítés vádja alól Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét és két társukat a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében.

Az ügyészség azzal vádolta Szilvásy Györgyöt, Tóth Károlyt, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt, hogy  lehallgatott telefonbeszélgetéseket hoztak nyilvánosságra 2008 szeptemberében. A vád szerint Szilvásy György és Tóth Károly – aki akkoriban a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke volt – a testület tagjainak kiosztotta Kövér László és Demeter Ervin akkori ellenzéki, fideszes országgyűlési képviselők, egykori titokminiszterek és az UD Zrt. egyik akkori vezetője, Horváth József közötti lehallgatott telefonbeszélgetés anyagát.

Dávid Ibolyának és Herényi Károly volt MDF-es képviselőnek azt rótta fel az ügyészség, hogy az ismeretlen helyről származó, titokban rögzített telefonbeszélgetések hangfelvételeinek nyilvánosságra hozásával visszalépésre kényszerítették az MDF 2008. szeptemberi tisztújításán Dávid Ibolyával szemben elnökjelöltként indulni kívánó Almássy Kornélt. Korábban perbeszédében az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott Szilvásynak és Dávidnak, pénzbüntetést Tóthnak és Herényinek, ugyanakkor a védők bűncselekmény hiányában felmentést kértek.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2012. április 25. 23:47
a kurvan aánmyéát!
huttinger
2012. április 25. 22:59
Ezek után Répássy Róbert és Szíjjártó Péter mikor lesz az ügyészség által vád alá helyezve? Mivel ők voltak azok, akik valójában hangfelvételeket nyilvánosságra hozták. Halihó Polt Petyus!
ciseaux
2012. április 25. 18:56
A Szilvási, Dávid és Tsai már azért is meguszták ezt a műsort, mert ellentétben minden más hasonló üggyel, őket nem tették előzetesbe összebeszélés, befolyásolás, stb. miatt. Aki meg látta az ügyész fejét...Hú, aztán ez a bíró is kitett a magyar "igazságszolgáltatás" becsületéért. Akinek esélye van elolvasni a felmentési indoklást, dőlhet a röhögéstől. Kezdjünk gyüjtésbe, vegyünk mobil-lehallgató kütyüt, meg hekkeljünk meg pl. a Gyurcsányistákat, és tetszés szerint vegyük elő a heti kedvencet, és hozzuk nyilvánosságra a legintimebb dolgaikat, a törvény a mi oldalunkon áll. Persze gyorsan kell cselekednünk, mert Győzőék nem örökéletűek, egyszer visszajönnek Szilvásiék és fuccs az egész bulinak.
korona
2012. április 25. 13:00
Már-már sokakban felötlik a kérdés, hogy a szociálizmus jobb volté-e avagy mi ez most? Az a becsapás a hazugság és az állam által elkövetett gyilkosságok időszaka volt. Hát emez? Tényleg gyarmat vagyunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!